Sport
FINAL FOUR SEHA LIGE

NEXE se predstavio u dobrom
izdanju, ali ostao bez polufinala
Objavljeno 25. ožujka, 2015.
Našički rukometaši ipak nisu mogli protiv bjeloruskog prvaka

Vezani članci

ZAVRŠNI TURNIR SEHA GSS LIGE

PPD Zagreb s Veszpremom za finale

Prvih 30 minuta susreta s bjeloruskim Meškovom pokazalo je kako rukometaši NEXE-a definitivno nisu zalutali u elitno društvo sudionika završnog turnira SEHA GSS lige u Veszpremu.

Na njihovu žalost, pamti se konačna pobjeda momčadi koju s klupe vodi novi hrvatski izbornik Željko Babić. Meškov će tako u polufinalu u petak igrati protiv skopskog Vardara, a Našičanima ostaje koji dan više za pripremu za nastup u hrvatskom prvenstvu i novi lov titule viceprvaka države i daljnje participiranje u regionalnoj ligi.

Obrana Etera

NEXE na početku susreta nije djelovao da ga je strah suparnika. Uostalom ni prijašnji sudari hrvatskog viceprvaka i bjeloruskog predstavnika u SEHA ligi nisu bili “laganica“ za Babićevu momčad. Bjelorusi su se činili kao pod ručnom i prava je šteta što to Našičani do odmora nisu iskoristili. Veći dio prvog poluvremena imala je hrvatska momčad prednost. Dva puta i tri pogotka (7:4, 8:5). Suprotstavio se NEXE trećoj momčadi osnovnog dijela lige sa standardnom obranom 6-0, u kojoj bitne uloge imaju Mrđenović i Sakić. Obojica igrača zaradila su isključenja pri našičkom vodstvu 8:7. No s dva igrača manje NEXE se uspio obraniti. Štoviše, lijevo krilo NEXE-a Albin Eter, u situaciji kada se na vrata nije stigao vratiti Perica Lelić, uspjelo je “tarzanovskim skokom“ zaustaviti šut s krila Rutenke! Razmak od dva pogotka prednosti čuvao je NEXE do 26. minute i šteta je što protiv neprepoznatljive momčadi Meškova ipak nije odigrao na svojoj vrhunskoj razini. Nekoliko tehničkiih pogrešaka i isforsiranih šuteva NEXE-a kaznio je desni vanjski Meškova, austrijski reprezentativac Božović, i s dva uzastopna pogotka donio izjednačenje (11:11), drugo nakon početnih 1:1. U završnici je drugo isključenje zaradio Marin Sakić, možda i prestrogo. Imao je NEXE posljednji napad i priliku da do odmora ode makar s minimalnom prednosti, ali je Jurjević tek stigao otpucati iz ne baš idealne situacije.

Ubojiti Kamyshyk

Kamyshyk je postigao prvi pogodak u nastavku za prvo vodstvo Meškova, uz početnih 1:0, kada je također strijelac bio isti igrač. Stvari su nastavile ići na Meškovljev mlin. Kamyshyk je rešetao mrežu, svoj već sedmi pogodak postigao je u 38. minuti za bjelorusko vodstvo 18:15. Pešić je potom obranio sedmerac Nuiću, no vratili su se Našičani u igru, pogotcima Sokolića i Nuića smanjili na 18:17. Kordi je povukao zanimljiv potez, na klupi je ostao indisponirani Celebi i u vanjskoj liniji zaigrao s tri dešnjaka (Barišić-Jaman, Sokolić-Herceg). Promijenila se i NEXE-ova obrambena zona (5-1 sa Sokolićem, potom i s Eterom na prednjem). Nije to donijelo pomaka, štoviše, Nikulenkau je šutom s poda donio Meškovu u 51. minuti prvi put pet pogodaka prednosti (24:19), a nakon što je Razgor pogodio s krila, priliku na vratima je umjesto vratara Lelića dobio i mladi Edi Vešligaj. Upisao je do kraja susreta četiri obrane.

Iz Veszprema: Krešimir LACKOVIĆ
NEXE                                  24  (11)
MEŠKOV                            28  (11)

VESZPREM – Veszprem arena. Gledatelja: 3000. Suci: Marton Balasz i Peter Horvath (oba Mađarska)

NEXE: Lelić (7+0), Vešligaj 4+0), Gadža, Eter (1+0), Mrđenović 1, Barišić-Jaman 2, Tomas, Kružić 2, Jurjević 1, Sokolić 4, Nuić 7(2), Božić-Pavletić 1, Sakić, Vegar 5, Celebi 1 i Herceg

MEŠKOV: Pešić (5+1), Čarapenka (2+0), Babičev 1, Božović 3, Kamyshyk 8, Nikulenkau 4, Stojković 4(2), Šumak, Vukić, Baranau 1, Karačić 1, Rutenka 4, Razgor 2, Šilović, Astrashapkin, Buikević

SEDMERCI: NEXE 3 (2), Meškov 2(2); ISKLJUČENJA: NEXE 8 minuta (Sakić 2+2, Mrđenović 2, Sokolić 2), Meškov 6 minuta (Babičev 2+2, Šilovič 2)

Vešligaj umjesto Juzbašića, Oroz i Crnić na tribini

Nakon što je nedavno u njemačkom Kesselu u susretu EHF Kupa s Melsungenom zamijenio standardnog vratara Martina Juzbašića, kojem je napukla košćica u ruci, mladi vratar NEXE-a Edi Vešligaj dobio je priliku i na završnom turniru u Veszpremu. Premda su doputovali u Mađarsku s momčadi, ovaj put izvan zapisnika ostali su Josip Crnić i Karlo Oroz, pa su susret pratili s tribina Veszprem arene.

Vatromet i hrvatski voditelj

Potrudio se opet glavni organizator središnjica SEHA GSS lige da završni turnir bude spektakulraran. Predstavljanje igrača uz light show i plamen pri izlasku svakog igrača na teren dalo je priredbi posebnu draž. Zanimljivo, ulogu MC-a, voditelja programa, dobio je hrvatski voditelj Frano Ridjan, gledateljima u jutarnjim satima poznatiji kao jedan od voditelja emisije Dobro jutro, Hrvatska. Snašao se odlično u drukčijoj ulozi. Inače, s obzirom na to da u prvom krugu završnice nije bilo mađarskog predstavnika, tribine Veszprem arene bile su čak i solidno popunjene, gotovo 3000 gledatelja. Među njima i desetak dobro raspoloženih navijača NEXE-a, koji su stigli kombijem, a njihovo navijanje čulo se na početku drugog poluvremena.

Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI NAPOKON RAZVESELILI OPUS ARENU

Kralj Ramon i princ Anton vuku Osijek prema Europi

HAJDUK JE DAVAO NAJVIŠE PRILIKA SVOJIM "TIĆIMA"

Osijek: Svaki četvrti igrač iz vlastite škole

OSIGURANA TITULA VICEPRVAKA

Varaždinci senzacijom pomogli NEXE-u

Najčitanije iz rubrike