Sport
NOVI PLATINIJEV MINISTAR

To je samo Šukerova pobjeda
Objavljeno 25. ožujka, 2015.

Vezani članci

PREDSJEDNIK HNS-a U IO UEFA-e

Šuker: Moramo gledati pet godina unaprijed

Davor Šuker ostvario je svoj jedini pravi cilj otkako je prije dvije i pol godine izabran za predsjednika HNS-a. Uspio je ući u Izvršni odbor UEFA-a, a poznavajući njegovu ambiciju, na sljedećim izborima mogao bi 'napasti' i samog predsjednika Michela Platinija.

Sada Šuker može biti miran. On je svoj cilj ostvario, a to što u hrvatskom nogometu vlada kataklizmično stanje uopće nije važno. To očito nije bilo važno ni Šukerovim glasačima. U dvije i pol godine ne samo da nije pomaknuo stvari u domaćem nogometu s “mrtve točke” nego su se i pogoršale. Ali koga u Europi ili UEFA-i to briga. UEFA je ionako odavno čista politika bez imalo osjećaja za sport kojim bi se trebala baviti. I zato je Šukeru i mjesto u IO-u takve organizacije jer se i on stvarnim problemima hrvatskog nogometa uopće nije bavio. Sad će nam pokušati prodati priču kako je to veliki uspjeh za hrvatski nogomet. No, to je samo velika osobna Šukerova pobjeda, od koje će koristi imati isključivo on. A Hrvatska, HNL ili cijela regija? Budite ozbiljni. Baš nikakve. Šuker će tek biti “jedan od” jer ta je funkcija više stvar prestiža negoli snage odlučivanja. Ne sjećam se da je Izvršni odbor UEFA-e ikada oponirao svom predsjedniku ili ikada donio nekakvu odluku koja je u stvarnu korist nogometa.

Oni koji su ga poduprli očekivat će “povratno-posvojnu” kada budu trebali zbog nečega glas u IO-u. I to je temelj cijelog lobiranja, a ne nekakvi projekti. U međuvremenu će Šuker još manje vremena trošiti na realne probleme hrvatskog nogometa, a još više će ulagati u “kult vlastite ličnosti”. I zato se nemamo čemu veseliti. Možemo mu tek čestitati i krenuti dalje jer se u životu hrvatskog nogometa zbog toga neće promijeniti baš ništa.

Dalibor KELER
Najčitanije iz rubrike