Regija
ŽUPAN ŠIŠLJAGIĆ U RADNOM POSJETU ĐAKOVU

Gradnja Ekonomske škole i prostor za “nevenovce”
Objavljeno 24. ožujka, 2015.

ĐAKOVO - Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić jučer je sa suradnicima posjetio Đakovo, gdje je s gradonačelnikom Zoranom Vinkovićem održao sastanak na kojemu je bilo govora o temama od zajedničkog interesa, među kojima se izdvajala gradnja Ekonomske škole braće Radića.

- Više godina to je prioritet Đakova. Prošle smo godine za projektnu dokumentaciju osigurali pola milijuna kuna u županijskom proračunu, ali postoje određeni problemi s imovinskopravnim odnosima, a u međuvremenu se mijenjao i zakon. Za ovu školu je ishođena građevinska dozvola, no imovinski odnosi nisu riješeni. Županija je ponovno osigurala financijska sredstva za projektiranje, a tu školu treba nominirati na nadležne državne institucije da bi se financijska konstrukcija zaokružila i da bi konačno počela gradnja. Dogovorili smo se o svemu što je važno napraviti za otkup potrebnog dijela zemljišta, eventualno i za izvlaštenje, kako bi se stekli uvjeti da se može nesmetano ići u projektiranje, ishođenje građevinske dozvole i početak gradnje, kazao je župan. Dogovorena je i dogradnja, odnosno dovršetak, male dvorane pri OŠ J. A. Ćolnića, kao i gradnja atletske staze u krugu srednjih škola. Župan je rekao kako će u sljedeće dvije godine županijski proračun isfinancirati taj projekt. Važna tema sastanka bila je i potreba udruge Neven za prostorom.

- Udruga ima oko 200 članova i skrbi se o djeci s posebnim potrebama. Oni su u prostorijama OŠ V. Nazora i idemo na to da se osigura odgovarajući prostor. Za to postoje svi tehnički i prostorni preduvjeti, stvar je dogovora kako usmjeriti projektnu dokumentaciju da se to i ostvari, odnosno da se u sljedeće dvije godine pristupi gradnji i dovršetku dijela za djecu s posebnim potrebama, kazao je Šišljagić. Gradonačelnik Vinković izrazio je zadovoljstvo radnim sastankom, osobito pomacima kada je riječ o gradnji Ekonomske škole.

– Tu je i projekt Glazbene škole na prostoru današnjeg Časničkog doma. Grad ima i drugih čestica na kojima je moguće graditi Glazbeno školu, uz Centar za kulturu ili uz samu školu I.G. Kovačića. Nitko neće tjerati udruge iz prostora Časničkog doma, nego se moraju napraviti odnosi korištenja prostora. Nije riječ o adaptaciji, nego o gradnji nove Glazbene škole - kazao je Vinković, dodavši kako je zadovoljan potporom Županije kada je riječ o nominaciji Đakova za Europsku prijestolnicu kulture. Govorilo se i o infrastrukturnim objektima u prigradskim naseljima, području cestogradnje i drugim aktualnim temama. Naglašeno je i kako uskoro počinje gradnja nove školske dvorane u Selcima Đakovačkim.M.Muškić

Udruga Neven ima oko dvije stotine članova i skrbi se o djeci s posebnim potrebama

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike