Autoglas
PREMIJERA: NOVI CADDY MAXI

Nagrađivani model malo je narastao
Objavljeno 24. ožujka, 2015.

Netom nakon svjetske premijere modela Caddy u poljskom Poznanu, marka Volkswagenka vozila na Salonu automobila u Ženevi predstavila je najnoviju generaciju najprodavanijeg modela i kao izduženu verziju Maxi.

Nagrađena generacija prethodnika prodala je u razdoblju od jedanaest godina više od 1,5 milijuna primjeraka. Otprilike jedna trećina modela Caddy prodaje se kao verzija Caddy Maxi, koja je duža za 47 centimetara. Uspjeh koji nasljednik verzije Maxi s međuosovinskim razmakom većim za 32 centimetra u odnosu na normalnu verziju, treba bez iznimke nastaviti. Kod modela Caddy Maxi s dva reda sjedala u putničkom prostoru kapacitet prtljažnika iznosi 530 litara. Naslon klupe u trećem redu je preklopiv, dok se klupa u drugom redu, koja je također preklopiva, može dodatno sklopiti prema naprijed. Ovim takozvanim sklapanjem brzo se proširuje volumen teretnog prostora. Prema potrebi se oba stražnja reda sjedala mogu u potpunosti izvaditi. U samo nekoliko poteza stvorit ćete dodatni prostor za odlaganje. Na taj način volumen s demontiranim trećim redom sjedala može se proširiti na 1350 litara, odnosno s demontiranim drugim redom sjedala na 3700 litara. Time Caddy Maxi nudi 848 litara više u odnosu na mali Caddy s čak 2852 litre bez sjedala u putničkom prostoru. To znači da Caddy Maxi s čak 4,7 m3 (u kombinaciji s opcijskim paketom Flex sjedalo Plus) opet može podnijeti znatno veći teret nego Caddy sa svoja čak 3,2 m3. Tako je kod Caddy Maxi furgona, kada je u pitanju teret, moguća nosivost od čak 1005 kilograma uključujući vozača.

Pogoni su izrađeni prema najnovijoj tehnici: maksimalnu učinkovitost nude novi motori u skladu s normom EU6, koji su na raspolaganju i za Caddy Maxi. Osnovu za tri TDI dizelske varijante za Caddy Maxi uvijek čini 2-litarski motor s četiri cilindra. Njegov spektar snage seže od 75 kW / 102 KS sve do vrhunskog motora od 110 kW / 150 KS. Kod benzinskih motora modelu Caddy Maxi na raspolaganju su ukupno dva agregata. Spektar seže od 1,0-litarskog TSI motora s tri cilindra i 75 KW / 102 KS sve do 1,4-litarskog TSI motora s četiri cilindra i snagom od 92 KW / 125 KS.

Milan BUGARIĆ

Uvođenje novog modela Caddy Maxi na tržište kreće u Njemačkoj jednako kao i za Caddy - od kraja lipnja; ubrzo će uslijediti sve ostale zemlje

Možda ste propustili...