Sport
U GRADSKOM VRTU BEZ POBJEDNIKA

Osijek i Rijeka u skromnoj predstavi
završili susret bez pogodaka
Objavljeno 20. ožujka, 2015.

Vezani članci

BIJELO-PLAVI VEĆ 270 MINUTA BEZ POGOTKA

Šušak: U stanci moramo poraditi na realizaciji

Osijek je izbjegao treći uzastopni poraz, ali nije uspio ostvariti pobjedu protiv Rijeke. Skromna je to bila utakmica. Više ratnička negoli umjetnička, ali nešto slično moglo se i očekivati.

U strahu su velike oči, jer se Osijek nije usudio otvorenije krenuti na Rijeku. Na kraju bit će Osječani zadovoljni bodom jer su ga ulovili protiv snažnog suparnika, ali svakako zabrinjava inferiornost pred suparničkim vratima. Već 270 minuta Osječani su bez postignutog pogotka.

Siromašni nogomet

Prvo poluvrijeme ponudilo je vrlo siromašan nogomet. Oba su suparnika teško probijala čvrsti blok na sredini terena onog drugog. Osijek je više tražio igru, a Rijeka ju je češće preskakala, ali ni jedni ni drugi nisu uspjeli stvoriti ni jednu izgledniju priliku za pogodak. Zapravo, najveća uzbuđenja dogodila su se u uvodu susreta. Prvi je napad Osijeka završio udarcem u okvir. Barišić je u trećoj minuti dobro ubacio slijeva, a na drugoj vratnici loptu je dočekao Škorić, pucao glavom, ali nedovoljno snažno ili precizno da bi prevario Prskala. S druge strane, Osječani su umalo sami sebi skuhali neugodnost. U 5. minuti Laštro je vratio nezgodnu loptu, Mikulić ju je loše ispucao, pa je Hristov dobio iznenadnu priliku za postizanje pogotka, ali se i on iznenadio, pa je Mikulić uspio ispraviti vlastitu nespretnost. Nakon toga vodila se velika borba na sredini terena. Većina Osijekovih akcija išla je preko Jamaka, ali on nikako nije uspio pronaći slično raspoloženog suradnika među svojim suigračima. Bilo je to razdoblje u kojem su vratari uglavnom bili nijemi promatrači zbivanja na terenu, a monotoniju bi razbila tek poneka akrobacija Slavka Bralića, koji nije djelovao najsigurnije. U jednoj je situaciji nespretno umalo pogodio vlastitu mrežu. Prebacio je vratara Mikulića, a, na Osijekovu sreću, i cijela vrata u želji da ispuca bočni ubačaj. U završnici prvog dijela Osijek je uspio namučiti riječku obranu u dva navrata. Prvo se Matas u 44. minuti sjurio po desnoj strani, uputio oštar prizemni ubačaj, koji je bio namijenjen Aneffu, ali je ispred Osijekova Urugvajca odlično reagirao Lešković i izbacio loptu preko grede u korner. Iz tog ubačaja iz kuta nakon gužve s ruba kaznenog prostora Perošević je okušao sreću iz voleja.

Stao Jamak, stao i Osijek

Opasno je Osijek živio u nastavku susreta. Što zbog vlastitih nespretnosti, ali dijelom i zbog krivih sudačkih procjena. U 53. minuti Strahonja je poklonio prekršaj Rijeci u izglednoj situaciji na 18-19 metara iskosa od vrata Osijeka. Izveo ga je Bradarić, pucao u dalji, Mikulićev kut i pogodio lijevu vratnicu. Bilo je još veselja pred Osijekovim vratima. U 56. minuti Alex je iz blizine s desne strane vratio povratnu loptu, ali je nitko od njegovih suigrača nije ugurao u prazna vrata. Ostao je dojam da je lopta prije nego što ju je Alex odigrao izašla izvan granica igrališta, ali suci nisu ništa označili. Osijek nikako nije uspijevao pronaći ritam kojim je kontrolirao događaje na terenu u prvih 45 minuta. Što bi se reklo, nisu Osječani mogli spojiti dva dodavanja, ali dojam je bio kako je i Rijeka pojačala gas. Nastavile su se i nespretnosti u obrani Osijeka, posebno pri izbijanju lopti. Mogli su Riječani u završnici susreta odnijeti i cijeli plijen kada je, u 87. minuti, u „petercu“ Osijeka zaboravljen ostao Mitrović nakon ubačaja Bradarića, ali je stoper gostiju pucao preko vrata, što je bila posljednja prilika u ispodprosječnoj predstavi.

Dalibor KELER

OSIJEK - Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme i teren: pogodni za igru. Gledatelja: 2000. Sudac: Marijo Strahonja (Zagreb) – 5,5. Žuti kartoni: Jamak, Kurtović, Barišić (Osijek), Mitrović (Rijeka). Crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: FILIP BRADARIĆ (RIJEKA)

OSIJEK

0

Mikulić 5,5, Matas 6, Bralić 5, Laštro 6, Barišić 5,5, Škorić 5,5, Kurtović 5,5, Jamak 6,5, Perošević 5 (od 72. Glavaš -, od 88. Vukobratović -), Vojnović 6, Aneff 5 (od 65. Mešanović 5)

RIJEKA

0

Prskalo 6,5, Tomečak 6, Mitrović 6, Lešković 6,5, Leovac 6, Alex 5,5 (od 90. Močinić -), Bradarić 6,5, Radošević 6, Tomasov 5 (od 59. Vešović 5,5), Balaj 5,5, Hristov 5 (od 68. Mišić 5,5)

Možda ste propustili...

UTRKA KANUA JEDNOKLEKA ZA SENIORKE

Vanesa Tot bez olimpijske norme

Najčitanije iz rubrike