Osijek
NAČELNIK ANUŠIĆ I ŽUPAN ŠIŠLJAGIĆ DOGOVORILI SURADNJU

Općina Antunovac i Županija zajedno će financirati projekt nove dvorane
Objavljeno 18. ožujka, 2015.

O zajedničkim projektima Općine Antunovac i Osječko-baranjske županije razgovarao je jučer u Antunovcu žu

pan Vladimir Šišljagić s načelnikom Ivanom Anušićem, pročelnikom Ivanom Hampovčanom, predsjednikom Općinskog vijeća Zlatkom Matijevićem i vijećnicom i direktoricom Rode Natašom Tramišak. Dogovoreno je kako će Općina i Županija zajedno, 50 - 50 %, financirati projektnu dokumentaciju za gradnju višenamjenske sportske dvorane u novoformirajućem središtu Antunovca, vrijednu između 300 i 400 tisuća kuna. Zajednička suradnja poduzeta je kako bi se projekt napravio ove godine i prijavio na natječaj za dobivanje sredstava za njenu gradnju u novoj građevinskog zoni od 20 hektara. Anušić je izvijestio Šišljagića kako je to jedan od trenutnih prioriteta Općine zbog čega se upravo i gradi nova cesta kao glavna komunikacija kroz novo središte. Župan je čelnicima Općine obećao i potporu u dovršetku nove crkve, odnosno prostora oko budućeg sjedišta nove župe svetog Antuna.

Razgovarali su i o gradnji školske dvorane u područnoj školi antunovačke škole u Ivanovcu, kao i o obnovi tog objekta na kojem su još vidljivi tragovi rata. Šišljagić je kazao kako su u proračunu Županije osigurali za ovu godinu 150.000 kuna za obnovu stolarije i sanitarnih čvorova škole.

Inače, Šišljagić je potvrdio kako su brojni projekti koje je Općina realizirala sama ili uz potporu fondova Europske unije i države jako dobar primjer gdje se realno promišlja i priprema projekte i stoga su očito vidljivi rezultati. Anušić je kazao kako je Općina solventna, nije zadužena, niti to planira. D. Pejić

U proračunu Županije za ovu godinu osigurano je 150.000 kuna za obnovu stolarije i sanitarnih čvorova škole u Ivanovcu

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike