Dome slatki dome
SAVJET

Ugodno u kuhinji
Objavljeno 26. veljače, 2015.

Spužvicu za pranje posuđa treba redovno mijenjati, jer je pravo leglo bakterija. Također, pazite da platnene krpe kojima brišete čisto posuđe ne dođu u kontakt sa svježim mesom ili daskama za rezanje, koje možda niste dobro oprali.

Ako vam se učini da je vaša kuhinja, kada ujutro ustanete, vrlo hladna, provjerite temperaturu na koju ste namjestili hladnjak. Da biste spriječili rast i širenje bakterija, idealna temperature hladnjaka treba biti između 0 i 5 stupnjeva C. Temperatura u hladnjaku raste ako je prepun, pa bi bilo dobro da nakon veće nabavke malo pojačajte hlađenje. Osim toga, temperatura raste i kada stavite posudu s vrućom hranom, pa obavezno pričekajte da se hrana ohladi prije nego što je spremite. Vodite računa da su vrata hladnjaka uvijek dobro zatvorena. (J.Kn.)

Možda ste propustili...

MINI RUŽE : LJEPOTICE U MALOM FORMATU

I na najmanjem balkonu

SADNJABOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

Najčitanije iz rubrike