Osijek
IZNIMAN USPJEH NA NATJECANJU U VELIKOJ GORICI

Tri učenice osječke Glazbene škole plasirale se na državno plesno natjecanje u Dubrovniku
Objavljeno 23. veljače, 2015.

Na prvom mjestu ponos, ali i zadovoljstvo i sreća izmjenjivali su se protekloga vikenda u statusima Nikoole Livančić na njezinom Facebook profilu. Razlozi su više nego opravdani: Bruna Ljubičic 92,25 bodova - 1. nagrada, Teuta Muharemi 95 bodova - 1. nagrada, Iva Krivic 92,75 - 1. nagrada, Sara Banjeglav 88,75 - 2. nagrada i Tea Dumenčić Janson 87 bodova - 2. nagrada. Osim Brune, koja je učenica 4. razreda, sve su ostale učenice 3. razreda i nisu im to prvi ovako dobri uspjesi, bilo da su solo ili u grupi.

Imena su to sjajnih mladih plesačica, učenica Glazbene škole Franje Kuhača i njihovi plasmani i osvojeni bodovi u Velikoj Gorici na 53. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u kategoriji suvremeni ples. Iako je riječ o regionalnom natjecanju, zapravo sudjeluju sve hrvatske glazbene škole. Osim plesnog odjela, sudjelovali su i osječki učenici pjevanja, gitare, glasovira i tambure, ali samo su se mlade plesačice i Ruben Habuda (glasovir, mentor Sunčana Turk) plasirali na sljedeću razinu. U ocjenjivačkom je sudu pet članova, nastavnici i pedagozi glazbenih škola.

- U četiri kategorije suvremenog plesa sudjelovalo je više od 80 natjecatelja, a moje su učenice ostvarile izniman uspjeh. Osvojivši prva mjesta u svojim skupinama, tri od njih plasirale su se na državno natjecanje koje se održava u Dubrovniku - ističe Nikoola Livančić, njihova nastavnica i mentorica. Broj natjecatelja iz godine u godinu se povećava jer je sve više škola, a i djeca su, dodaje Nikoola, sve bolja i bolja. Od ovogodišnjih 80 natjecatelja, u Dubrovnik se plasiralo 22 plesača. Nikooline učenice gotovo uvijek postignu sličan uspjeh. U Velikoj Gorici imali su zadane koreografije, a u Dubrovniku će imati slobodne. Prije Dubrovnika ovoga vikenda sudjeluju na popularnom požeškom Plesokazu, pod vodstvom Maje Huber, dipl. plesačice i koreografkinje. Uz nju, s mladim plesačicama radi i Mateja Božić.

- Na državnom natjecanju strože je ocjenjivanje, i uz tehniku, najviše se boduje plesni izričaj. Slobodna koreografija mora sadržavati elemente zadanog - pojašnjava Nikoola, pročelnica Plesnog odjela GŠ F. Kuhača, koja se po rezultatima već godinama nalazi među tri najbolje hrvatske glazbene škole.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike