Dome slatki dome
PRIJAVA ZA “NAJUZORNIJE HRVATSKE SEOSKE ŽENE”

Lijepo kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo
Objavljeno 21. veljače, 2015.

Počele su prijave za izbor “Najuzornije hrvatske seoske žene” za 2015. godinu. Titulu najuzornije hrvatske seoske žene može ponijeti žena stara između 25 i 65 godina, hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode, rukotvorine ili stvara umjetnička djela.

Buduća najuzornija žena mora biti prepoznata od sredine u kojoj živi kao borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života, obitelji i zajednice. Također, pomaže drugim ženama raznim savjetima, idejama, uključena je u aktivnosti koje promiču vrijednosti seoskog prostora i kvalitete života na selu.

Prijava mora sadržavati ime, prezime, adresu i broj telefona, datum i godinu rođenja, bračno stanje, broj djece, obrazovanje (zanimanje i stručna sprema) i kratak životopis. Prijaviti se može sama žena, ali ju može prijaviti i netko drugi uz njezinu suglasnost.

Važno je naglasiti i kako se na natjecanje ne mogu prijaviti kandidatkinje koje su već sudjelovale na izboru. Prijaviti se može do 1. travnja 2015. na adresu Glagoljaška 27, 32100 Vinkovci, Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj, tel. 032/344-036. M.Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike