Novosti
RUSKO MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA.

Rusi zgroženi hrvatskim dragovoljcima u Ukrajini
Objavljeno 13. veljače, 2015.

Vezani članci

POTVRDILI DA SOA IMA INFORMACIJE

Ostojić: Hrvatski dobrovoljci u Ukrajini ne krše zakon

"Moskvu je zabrinula i šokirala izjava za javnost potpredsjednice hrvatske Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova kojom je potvrdila da u trenutačnom sukobu na istoku Ukrajine sudjeluju hrvatski dragovoljci na strani ukrajinske vojske, a da nije dovela u pitanje zakonitost takvog sudjelovanja hrvatskih građana u operacijama koje provode ukrajinske vojne strukture", stoji u priopćenju koje je objavilo rusko ministarstvo vanjskih poslova, a prenosi ga Nova TV.

Ministrica Vesna Pusić u srijedu je rekla kako ima hrvatskih državljana koji se bore u Ukrajini, ali isključivo u redovnoj ukrajinskoj vojsci.

Ruski MVP pozvao je hrvatsku, ali i druge vlade čije su državljane unovačile ukrajinske oružane snage “da spriječe tu izopačenu praksu”. Tvrde da je nekoliko hrvatskih državljana pristupilo bojni "Azov", koju su utemeljile snage krajnje desnice.

Za odlazak hrvatskih državljana u rat u Ukrajini premijer Zoran Milanović je rekao kako je to "uobičajena pojava" za koju je važno da “nije povezana s terorizmom”.

- Kad bi se povezalo s terorizmom, ne samo u Ukrajini nego i na Bliskom istoku, onda bi se našlo načina da se na to djeluje - rekao je Milanović. (D.Pav.)

Možda ste propustili...

BILJANA BORZAN: IDUĆI MANDAT BIT ĆE POSVEĆEN IZJEDNAČAVANJU NEJEDNAKOSTI

Picula na posljednjem mjestu SDP-ove koalicijske liste za Europski parlament

KUĆANSTVA U PLUSU 6,2 MILIJARDE EURA U GODINU DANA

Veća financijska imovina, a i obveze