Novosti
POTVRDILI DA SOA IMA INFORMACIJE

Ostojić: Hrvatski dobrovoljci
u Ukrajini ne krše zakon
Objavljeno 11. veljače, 2015.

Vezani članci

DOBILI POJAČANJA IZ EUROPE

Hrvati i Srbi i dalje odlaze ratovati u Ukrajinu

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić potvrdio je da sigurnosne službe raspolažu podacima o pojedincima koji se uključuju u borbe na strani Ukrajine. "Prije svega treba reći da naše sigurnosne službe raspolažu određenim podacima o pojedincima koji se uključuju na strani Ukrajine, odnosno legitimne vlade Ukrajine. Podatke i brojke nemam potrebe komentirati, o tome su informirani oni koji imaju pravo na takvu informaciju", rekao je Ostojić. Na pitanje radi li se o kaznenom djelu, Ostojić je rekao da o tome nije riječ.

"Čim sam vam odgovorio na to da dobrovoljci pristupaju legitimnoj vladi, onda ne čine kazneno djelo", rekao je Ranko Ostojić.

I ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić potvrdila je da ima hrvatskih državljana koji se bore u Ukrajini, ali isključivo u redovitoj ukrajinskoj vojsci. “To SOA prati, a zasad nema priključivanja paravojnim jedinicama”, izjavila je Pusić uoči sjednice Vlade. Hrvatski su mediji posljednjih dana pisali o tome da se nekoliko desetaka Hrvata priključilo Azovskom bataljunu, dobrovoljačkoj paravojnoj formaciji sa sjedištem u Mariupolju. Postrojba odgovara ministarstvu unutarnjih poslova, a povezana je s ukrajinskom krajnjom desnicom. Pola sastava Azovskog bataljuna čine stranci.(MS/V.T.)

Najčitanije iz rubrike