Osijek
PREDSTAVNICI UMIROVLJENIKA ODRŽALI TRIBINU ZBOG NOVIH CIJENA KARATA GPP-A

Predlažu dodatni platni razred za umirovljenike s visokim mirovinama
Objavljeno 31. siječnja, 2015.

- Korekcija cijena karata GPP-a pogodila je najbrojniju populaciju, onu umirovljeničku. Stoga je potreba o provedbi javne rasprave o korekciji cijena nužna - rekao je na javnoj tribini, održanoj u petak poslijepodne u prostorijama GČ Gornji grad, Drago Šerić, prvi potpredsjednik Gradskoga vijeća.

- Nije dobro da je dobna granica cenzus za određivanje cijene karata. Imate slučajeva da netko ima više od 3000 kuna mirovine, a mlađi je od 65 godina i plaća drukčiju cijenu od osobe čija je mirovina također 3000 kuna a starija je od 65 godina. Stoga ćemo zajedno s umirovljenicima i nezaposlenima provesti javnu tribinu i raspravu te donijeti određene zaključke te prijedloge cijena karata kako u prvoj tako i u drugoj zoni - rekao je Šerić, kojem su se na tribini pridružili i gradski vijećnici Jelena Dodig i Dragutin Medvidović.

Šerić tako kaže da će biti predloženo uvođenje dodatnog platnog razreda za umirovljenike čija je mirovina viša od 4000 kuna. Dodatni platni razred, smatra, pomogao bi u plaćanju cijena karata nezaposlenih osoba prijavljenih na Zavodu za zapošljavanje bez naknade.

- Voljeli bismo da za njih karta stoji deset kuna ili da bude besplatna. U svakoj varijanti prijedloga nastojat ćemo da karta za one s nižim primanjima bude niža ili besplatna - rekao je Šerić i dodao kako vjeruje da će korekcija uspjeti to više što umirovljenici s mirovinom od 2000 do 3000 kuna čine 68 posto ukupne populacije u gradskom prijevozu, a zajedno s nižom platnom kategorijom umirovljenika ukupno 82 posto svih putnika. M. Mihelić

Tribine i u ostalim gradskim četvrtima i mjesnim odborima

Istovjetne javne tribine, prema najavama, tijekom veljače trebale bi se održati i u ostalim gradskim četvrtima i mjesnim odborima. Prijedlog će vijećnici potom prezentirati gradonačelniku Ivanu Vrkiću i Nadzornom odboru GPP-a.

- Ne možemo očekivati da se naš prijedlog odmah prihvati i korigiraju cijene. Tijekom veljače imat ćemo više saznanja, a kad prikupimo sve prijedloge, izići ćemo s njima u javnost - rekao je Šerić.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike