Regija
U POŽEGI POTPISAN UGOVOR O SURADNJI NA EU PROJEKTU

Za menadžere 240 tisuća eura
Objavljeno 30. siječnja, 2015.

POŽEGA – Grad Požega je nositelj, a Grad Velika Gorica i razvojna agencija SI-MO-RA Sisačko-moslavačke županije partneri su u projektu „Menadžeri poslovnog razvoja“, koji financira EU, vrijednosti 240 tisuća eura. Ugovor o suradnji potpisali su požeški gradonačelnik Vedran Neferović, velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić i Antonija Džomba, iz SI-MO-RA-e. Ciljna skupina ostvarit će se u te tri županije a krajnji korisnici bit će start-upovi i poslovni subjekti, obitelji i prijatelji članova ciljne skupine na područjima tih triju županija.

– Opći cilj projekta je pridonijeti povećanju zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih mladih visokoobrazovanih osoba, poboljšanje postojećih potencijala mladih dugotrajno nezaposlenih, stvaranje inovativnih modela za samozapošljavanje. Posebna pozornost posvetit će se suradnji lokalnih poduzetnika i projektnog tima, jer je to prepoznato kao najuspješniji model razvijanja po mjeri usluge za domaće tržište rada - istaknuo je dr. sc. Mario Šostar, voditelj Ureda za europske projekte Grada Požege. On smatra da će se provedbom ovog projekta pridonijeti ostvarenju povećanja poduzetničkih kompetencija i stvoriti mogućnosti za pružanje i razvoj poslovne suradnje u uredima za razvoj poslovanja koji će se osnovati u partnerskim gradovima u sklopu projekta. Glavni cilj tih ureda je ubrzanje razvoja lokalnih tvrtki, kojima će uredi pružati svu pomoć oko realizacije projekata besplatno.

- Ovo je projekt koji povezuje gradove i županije, a rezultat je našeg Ureda za europske projekte, koji je i prošle godine dobio nekoliko projekata. Projekt je poveznica i za buduću suradnju koju ćemo intenzivirati između ova dva grada, koja će za sve nas u gradu Požegi biti dobra - rekao je gradonačelnik Neferović.(AGM Kruna)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike