Regija
ROTARY KLUBOVI

Imperativ pomoći poplavljenima
Objavljeno 29. siječnja, 2015.

VINKOVCI - U novu kalendarsku godinu članovi slavonskih Rotary klubova ušli su s odlukom kako će se češće međusobno susretati i raditi na pripremi i realizaciji zajedničkih humanitarnih projekata. Tako je početkom tjedna održano prvo druženje uz domaćinstvo prijatelja iz Rotary kluba Vinkovci i njihova predsjednika Bosiljka Stanića.

Okupilo se 50-ak članova iz klubova iz Osijeka, Slavonskog Broda, Požege i domaćina iz Vinkovaca. Uz njih na području Slavonije djeluje još osječki Rotary klub Josip Juraj Strossmayer. Ideja ovih okupljanja jest i razmotriti mogućnosti osnivanja novih klubova, primjerice u Vukovaru, Đakovu, Novoj Gradiški te jednog baranjskog kluba.

Predsjednici okupljenih klubova nabrojili su planirane aktivnosti za prvu polovinu godine, zajednička je ocjena kako i dalje pozornost valja pokloniti pomoći poplavama stradaloj županjskoj Posavini. Kako je Rotary međunarodna organizacija, pomoć ovom području pristigla je i iz nekolicine inozemnih klubova čiji su predstavnici najavili dolazak u Posavinu, pa će im slavonski klubovi biti domaćini.

Dogovoreno je da se zajednički susreti slavonskih rotarijanaca organiziraju na dvomjesečnoj razini, sljedeći domaćin bit će Rotary klub Osijek. (D.Ku.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike