Regija
VINKOVCI

Pučka kuhinja raditi počinje 2. veljače
Objavljeno 28. siječnja, 2015.

VINKOVCI - Krajem protekle godine u Vinkovcima na adresi Zvonarska 60 svečano je bila otvorena pučka kuhinja, međutim otvoren je samo objekt, ali ne i isporuka toplih obroka korisnicima. Kako je od otvorenja prošlo više od mjesec dana, podsjetimo ona je otvorena 22.prosinca 2014. godine, bilo je puno upita kad će početi s radom. Odgovor smo potražili kod ravnatelja Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije Ivice Rebića koji je tom prigodom rekao:

- Planiramo otvoriti pučku kuhinju 2. veljače u 7 sati, a za sada imamo oko 40 korisnika koji će dolaziti po topli obrok. Moramo prikupiti korisnike koji će doći preko Grada Vinkovaca, župnih ureda te preko Centra za socijalnu skrb. Pučka kuhinja nije otvorena za korisnike zbog jednostavnog razloga što su bili završeni samo radovi, onda je uslijedila administracija. Nismo imali dovoljan broj korisnika kako bismo počeli raditi, no mi ćemo polako krenuti s radom. Mislili smo krenuti odmah početkom siječnja, ali kako sam rekao, nismo imali dovoljan broj korisnika. Grad je onaj koji nam šalje korisnike kao i Centar za socijalnu skrb. Nismo imali nekih problema, kao što se pričalo, objekt je legalan i sve je u funkciji, nego treba razlikovati otvorenje objekta i početak rada.

Grad Vinkovci će u 2015. godini izdvojiti iz proračuna 200.000 kuna za rad pučke kuhinje, dok će ostali dio financirati ministarstvo iz svog programa pomoći i njege u kući, a jedan će dio biti iz resursa Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Kako Vukovar nema pučku kuhinju, jedan dio obroka trebao bi odlaziti prema Vukovaru, međutim Rebić je pojasnio:

- Mi smo u pregovorima s Gradom Vukovarom i gradonačelnikom Ivanom Penavom oko isporuke toplih obroka za Vukovar. Moramo dogovoriti strategiju, hoće li tamo biti gradnja pučke kuhinje ili samo isporuka i na kojem mjestu - rekao je Rebić.M.Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike