Osijek
ZAVRŠEN BLAGOSLOV OBITELJI NA PODRUČJU OSJEČKIH ŽUPA

Bernatović: Zatekli smo mnoge obitelji koje su ostale bez prihoda
Objavljeno 20. siječnja, 2015.

Proteklog je tjedna završen blagoslov domova i obitelji na području 11 osječkih župa. Većina svećenika napominje kako je broj obitelji koje su posjetili jednak onome prethodnih godina, no i ove je godine primjetan život na socijalnom minimumu u brojnim domovima Osječana.

– Zahvalio bih svima koji su nas primili, a ono što smo primijetili jest da su ljudi deprimirani i potišteni i traže riječi utjehe. Mnoge su obitelji ostale bez ikakvih prihoda i žive na minimumu. Upravo je područje župe u Gornjem gradu područje na kojem živi velik broj korisnika socijalne pomoći i društvenih socijalnih stanova, a mi smo obišli oko 2500 obitelji. Iako je dar Crkvi i svećenicima na razini onoga prethodnih godina, nismo dopuštali da ga uruče oni koji žive od socijalne pomoći i nismo dopustili da se bilo tko zbog toga osjeća neugodno - komentirao je ovogodišnja zapažanja prečasni Adam Bernatović, župnik Župe sv. Petra i Pavla.

I u župi u Donjem gradu svećenici su blagoslovili oko 2500 obitelji, a župnik, vlč. Ivan Jurić, u nedjelju je svima i zahvalio na prilozima. Župa sv. Josipa Radnika u Industrijskoj četvrti objavila je i statistiku, pa tako kažu kako je ove godine na području te župe 1498 obitelji primilo svećenika na blagoslov, što je 82 posto ukupnog broja župljana, a lukno je platilo 625 obitelji, odnosno samo 34,7 posto ukupnog broja. N. Z. Eberhard

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike