Regija
BURNO REŠETANJE NA AKTUALNOM SATU U ĐURĐENOVCU

Topalović: Ministar je došao kaubojski
Objavljeno 22. prosinca, 2014.

NAŠICE - Mira nije bilo na ranojutarnjoj subotnjoj sjednici Općinskog vijeća Đurđenovac, koju je obilježilo 29 točaka dnevnog reda i petosatno zasjedanje, ali i prilično buran aktualan sat. Umjesto postavljanja pitanja načelniku Hrvoju Topaloviću, vijećnici su se međusobno rešetali, a pošteđen nije bio ni saborski zastupnik SDP-a, odnedavno i općinski vijećnik Hrvoje Nekić, kojem je postavljeno najviše pitanja. Vijećnika Hrvoja Fridla iz HDZ-a zanimalo je u kojoj je fazi gradnja obećanog spojnog tunela između zgrade osnovne škole i sportske dvorane najavljenog prilikom ljetošnjeg posjeta bivšeg ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića školi, a na poziv SDP-a. Nekić je odgovorio da je Ministarstvo osiguralo 500.000 kuna, ali nije bilo iskazanog interesa Županije da zatraži sredstva. Na to mu je uzvratila predsjednica Općinskog vijeća Ana Magaš (HDSSB) rekavši da Županija nije pokrenula taj projekt. Uključio se i načelnik Hrvoje Topalović podsjetivši da ni predstavnici Županije, koja je osnivač škole, a ni Općine Đurđenovac nisu bili pozvani na sastanak s ministrom Jovanovićem, etiketirajući takav način kaubojskim. “No Županija je razriješila prioritetan problem škole, a to je prokišnjavanje krova, izdvojivši oko 150.000 kuna”, kazao je Topalović.

Vijećnik HDZ-a Tomislav Abičić upitao je Nekića zašto je u Saboru bio protiv prijedloga plaćanja kuhinje za siromašnu djecu, na što je Nekić obećao pisani odgovor.

Mirko Pritišanac (HSP) postavio je pitanje predsjednici Magaš smatra li zapošljavanje supruge općinskog vijećnika u općinskom poduzeću sukobom interesa. Magaš mu je poručila da je pitanje neprecizno i da ne može dati konkretan odgovor. Tog zapošljavanja uhvatio se i Nekić, jasno, pitavši HDSSB-ovca Danijela Fridla. “Natječaj je bio regularan i na njemu je prošla kao najbolji kandidat. Znači li da, ako sam ja općinski vijećnik, ona nigdje ne može raditi na području općine Đurđenovac? No gdje radi vaša supruga?” pitao je Fridl. Nekić je odgovorio da je njegova supruga, spletom okolnosti, zaposlena u privatnom vrtiću u ulici Pantovčak u Zagrebu.

- Tvrdite da je vaša supruga spletom okolnosti dobila posao u Zagrebu. Zar vi mislite da smo mi retardirani i da na području Zagreba nema nezaposlenih osoba? – reagirao je načelnik Topalović, koji se osvrnuo i na imenovanje nezavisne vijećnice Ljiljane Hodak za pomoćnicu sanacijske upraviteljice Opće bolnice Našice.

- Nemojte se miješati u struku i nemojte dalje provocirati – uzvratila je vijećnica Hodak, po struci liječnica iz područja mikrobiologije. S. Fridl

Traže pomoć za AG-Dinas

Na kraju prilično burnog aktualnog sata, svi vijećnici prihvatili su prijedlog Dalibora Štabe (SDP) da Općina od mjerodavnih insitutucija zatraži rješenje za ozdravljenje poduzeća AG-Dinas u kojem je zaposleno oko 450 djelatnika, a kojem je odbijena predstečajna nagodba.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike