Osijek
REZULTAT VELIKOG ULAGANJA U KBC OSIJEK

Nove gastroenterološke ordinacije i aparatura vrijedni 10 milijuna kuna
Objavljeno 20. prosinca, 2014.

U sklopu Zavoda za gastroenterologiju i hepatologiju KBC-a Osijek svečano su otvorene novouređene ordinacije za endoskopiju.

Kako je tom prigodom istaknuo sanacijski upravitelj KBC-a Saša Lamza, riječ je o realizaciji projekta vrijednog deset milijuna kuna koji će značajno povisiti razinu kvalitete usluge pacijentima te u sklopu kojega je osječka bolnica postala bogatija za suvremeni sustav sterilizacije i čišćenja endoskopskih uređaja, kakav nema ni jedna druga zdravstvena ustanova u Europi te čija vrijednost iznosi oko dva milijuna kuna.

Vladimir Borzan, gastroenterolog i zamjenik sanacijskog upravitelja KBC-a Osijek, pobliže je objasnio što pacijenti sada mogu očekivati kada su u pitanju gastroenterološki pregledi u KBC-u. “Donedavno smo radili samo s jednim gastroskopom i dva kolonoskopa, čime je bilo jako teško pružiti kvalitetnu zdravstvenu skrb osiguranicima. Obnovom ovoga prostora i novom aparaturom to se mijenja. Sada u pet sala imamo na raspolaganju nove endoskopske stupove s gastroskopima i kolonoskopima te prostoriju sa sterilizatorima opreme. Sada možemo obavljati pretrage u gastroenterologiji koje do sada nismo mogli raditi, poput endoskopskog ultrazvuka, zbog kojega su pacijenti morali ići u Zagreb. Na gastroeneteroskopske preglede trenutačno se čeka oko mjesec dana, a nadamo se da ćemo s pomoću ove opreme liste čekanja dodatno skratiti”, rekao je Borzan, uz napomenu kako je uređenjem ovih prostorija stvoren preduvjet za povećanje kapaciteta obavljanja kolonoskopije pod anestezijom.(I.Sl.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike