Osijek
VODOVOD OSIJEK POSLAO OPOMENE NEPLATIŠAMA

Jukić: Pred božićne blagdane nikomu nećemo isključiti vodu u kućanstvu
Objavljeno 20. prosinca, 2014.

Proteklih desetak dana mnoge građane Osijeka neugodno su iznenadile opomene pred isključenje vode koje je Vodovod Osijek poslao neredovitim platišama računa za potrošenu vodu u kućanstvima.

Neki od njih kontaktirali su i redakciju Glasa Slavonije kako bi se požalili na postupak najveće gradske tvrtke. “Moj dug iznosi jedva 65 kuna, koliko mi je jedna rata za vodu! Istina, odnosi se na razdoblje otprije nekoliko mjeseci i nije sporno da ju nisam platio, ali mislim da ovo nikako nije način. Prvo, riječ je o minornom iznosu od 65 kuna, a drugo, dolaze božićni i novogodišnji blagdani. Zar ih trebam dočekati u stanu bez vode?!” ogorčeno pita jedan Osječanin iz Retfale. Kontaktirala nas je i jedna ljutita Donjograđanka. “Moja obitelj i ja nismo platili jednu jedinu ratu za vodu u posljednjih 15-ak godina, i to jednostavno zbog previda, i odmah nam je stigla opomena pred isključenje od Vodovoda! Zar je to način za ophođenje prema redovitim platišama, i to pred Božić?!” komentira ona.

Predsjednik Uprave Vodovoda Ivan Jukić, pak, tvrdi kako nema nikakvog razloga za kritiku ili brigu. “Provjerio sam u našim službama i situacija je sljedeća: kada netko ne plati na vrijeme mjesečni račun za vodu, ne reagiramo odmah. Prva opomena o dugu ide tek na sljedećem računu za vodu. Nakon toga, ako ne plati, slijedi usmena opomena jer naši inkasatori posjete neplatiše i upozore ih na neplaćanje. Ako se ogluše i na to, onda šaljemo ove opomene pred isključenje vode. Dakle, da bi nekome eventaulno bila isključena voda, mora proći najmanje tri mjeseca od neplaćanja računa i biti im poslane tri opomene”, nabraja Jukić.

- Također, ovih dana na adrese dijela Osječanki i Osječana koji nisu platili račune za vode jesu stigle opomene pred isključenje, ali naravno da nećemo iskapčati uoči i za vrijeme božićnih ili novogodišnjih blagdana. Međutim, odmah nakon Nove godine nastavljamo naše redove akcije i upozoravam sve koji to još nisu učinili da podmire svoje dugove - naglašava Jukić.T. Levak

Možda ste propustili...

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike