Osijek
PROŠIRENJE ZONE PARKIRANJA

Od Nove godine više parkirališnih mjesta u sustavu naplate - cijene se neće mijenjati
Objavljeno 20. prosinca, 2014.

Na temelju novog koncesijskog ugovora između Grada Osijeka i tvrtke Elektromodul, potpisanoga ljetos, od 1. siječnja 2015. godine proširuje se zona parkiranja na novih 566 mjesta u širem središtu Osijeka.

Podsjetimo, kako kraje ove godine istječe stari ugovor između Grada i koncesionara, proveden je javni natječaj, na kojemu je ista tvrtka dobila koncesiju, jer je ponudila najveći iznos: dva milijuna kuna godišnje. Gradonačelnik Ivan Vrkić i direktorica Elektromodula Ana Kocelj u srpnju su potpisali i ugovor te tom prilikom istaknuli njegove uvjete, kao i da će se broj i zone parkirališnih mjesta, termini naplate te cijene njihova korištenja moći mijenjati i prije isteka ugovora.

- Promjena cijena parkinga za sada neće biti, no odlučili smo se na povećanje broja parkirališnih mjesta od nove 2015. godine. Do sada smo na području grada imali 2531 parkiralište u sustavu naplate, a prema novom ugovoru bit će ih ukupno 3097 - najavio je tada Vrkić, a ovih dana građani na više lokacija mogu vidjeti parkirne automate koji će biti stavljeni u funkciju od 1. siječnja.

Naime, uvodi se naplata u nove dijelove grada, a to su: Park kralja Petra Krešimira IV., Ulica kralja Zvonimira, Ulica Franje Krežme, Zagrebačka od Reisnerove do Zvonimirove, Park kneza Branimira, Keršovanijeva, Cesarićeva i Istarska. Osim toga, doći će do nekih promjena u prvoj i drugoj zoni. Tako će u sustavu naplate iz prve zone u drugu prijeći Pejačevićeva ulica od Waldingerove do Trga pape Ivana Pavla II., Waldingerova od Pejačevićeve do Strossmayerove te Strossmayerova od Waldingerove do Trga Ante Starčevića. Parkirališna mjesta dosadašnje druge zone u Ulici Hrvatske Republike, Blok centru II, Radićevoj od Reisnerove do Školske, Gajev trg, Trg Lava Mirskog i Neumanova postat će prva zona. Direktorica Elektromodula pak naglašava kako se cijene naplate neće mijenjati pa će i dalje ostati četiri kune po satu za prvu zonu, tri za drugu i dvije za treću zonu. T.Levak

Nova mjesta u drugoj zoni

“Sva parkirališta radnim danom naplaćivat će se i dalje od 7 do 20 sati, a nova od 7 do 15 sati, kao i sva ostala subotom. Nedjeljom i blagdanom parkiranje će i dalje biti besplatno. Sva nova mjesta, a ima ih 566, pripadaju u drugu zonu naplate, što znači da će sat parkiranja stajati tri kune”, rekla je Ana Kocelj.

3097

parkirališnih mjesta bit će obuhvaćeno naplatom od 2015.

Možda ste propustili...

PANEL-RASPRAVA NA 10. KREATIVNOJ RIZNICI

Primjeri kružne kreativnosti su već posvuda oko nas

GRAD OSIJEK ZA PRAZNIK RADA

Grah i druženje kod katakombi

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

Najčitanije iz rubrike