Regija
GRADSKO VIJEĆE VINKOVACA

Proračun smanjen za
devet milijuna kuna
Objavljeno 18. prosinca, 2014.

VINKOVCI - Jučer je održana sjednica Gradskog vijeća Vinkovaca na kojoj našla se i točka o izvršenju proračuna za 2015. godinu.

- Proračun za 2015. godinu iznosi 115 milijuna kuna, on je za devet milijuna kuna manji nego ovogodišnji, ili 7, 3 posto, što nam govori da ćemo na nekim mjestima morati smanjiti sredstva. Uzrok su ove nove izmjene poreza na dohodak koje nam uzimaju 5,5 milijuna kuna. Meni je drago da tim iznosom koji država uzima nama mi indirektno pomažemo našim građanima, da bi imali nešto veće plaće.

Ono što je važno istaknuti od tog povećanja plaća, što god budu trošili i kupovali, PDV ide samo državi, ne ide više Vinkovcima, što znači da ćemo imati manje prihoda. Zbog toga smo morali ići na smanjenje nekih stavki, ali bitno je to da socijalna prava građana ostaju jednaka, kao i izdvajanja za školstvo, kulturu i sport. Smanjuju se investicije za gradnju cesta, javne rasvjete i održavanja grada - istaknuo je gradonačelnik Mladen Karlić.

O pitanju proračuna za 2015. godinu SDP je dao na usvajanje šest amandmana koji nisu prihvaćeni, a gradonačelnik Karlić je pojasnio zašto su odbijeni:

- Amandmani su neozbiljni zbog toga što se ne može nekom predlagati veći iznos novca za neka ulaganja, a da nemate projekte, predračune i iznose koliko bi to koštalo, nego proizvoljno uzeti nekoj drugoj stavci i staviti tamo gdje je to bilo potrebno.To samo govori da ne poznaju proračun, ali to je njihovo pravo da predlažu.M.Kokaj

KRAJ SPORA S BRODOMERKUROM

Nakon dvije godine zastoja radova na gradnji Hrvatskog doma i nekoliko međusobnih sudskih tužbi, Grad Vinkovci i izvođač radova, splitski Brodomerkur postigli su izvansudsku nagodbu pa će već u siječnju biti objavljen novi natječaj za izvođača radova. “Opametili smo se i Brodomerkur i mi i postigli kompromisno rješenje koje smo mi predlagali odmah na početku, a to je da platimo samo onaj dio radova koji je izveden, a ne ono što je netko ispostavio kao fakturu ili račun jer smo vidjeli da je taj račun nerealan, zbog čega smo i došli do sudske tužbe. Nakon odluke sudskog vještaka koji je utvrdio da su radovi oko 500.000 kuna, a ne dva milijuna, na koliko je bio ispostavljen račun, zajednički smo donijeli prijedlog nagodbe koju će potvrditi sud da bi napokon riješili ovaj spor i u siječnju ide novi natječaj”, istaknuo je Karlić.

Možda ste propustili...

ZA PSIHOLOŠKO I SOCIJALNO OSNAŽIVANJE

Braniteljske udruge dobile 27 tisuća eura od Županije

DAN OTVORENIH VRATA U ĐAKOVAČKOJ VOJARNI

33. obljetnica osnutka 3. GBR „Kune“

Najčitanije iz rubrike