Autoglas
JEEP S TALIJANSKOM PUTOVNICOM

Vozili smo: Jeep Renegade - moderan i elegantan
Objavljeno 9. prosinca, 2014.
Najnoviji Jeep najmanji je model iz ponude tog proizvođača, a ujedno prvi i jedini koji se proizvodi izvan matične zemlje, u talijanskoj tvornici Melfi

Proizvodnjom na Starom kontinentu Jeepov vlasnik Fiat riješio je više toga odjednom. Razvoj je pojednostavljen, budući da Renegade dijeli platformu s Fiatom 500X, uposlena je talijanska tvornica, što nije nebitno u svjetlu gašenja proizvodnje cijelog niza modela iz ponude Fiata, Alfe i Lancie, a ujedno je to i vozilo iz Europske unije te time ne podliježe carini.

Potpuno novi Jeep rezultat je spoja dizajna, funkcionalnosti i off road stručnosti američke marke sa 73-godišnjom tradicijom. Dizajneri tvrtke Jeep od početka su znali da Renegade mora imati najbolje off road sposobnosti u klasi, da njegove proporcije moraju biti prilagođene za gradsku vožnju i da istodobno mora jamčiti iznimnu pokretljivost, imati visoku razinu sposobnosti manevriranja i mora biti moderan i elegantan. Osim toga, od dizajnera je zatraženo da stvore vozilo koje će simbolizirati poznati američki dizajn marke Jeep jer je prvi model marke koji ulazi na tržište malenih SUV vozila u više od 100 regija diljem svijeta.

Upadljiv

Vanjština vozila je upadljiva s oštrim oblicima karoserije i agresivnim omjerom proporcija kotača i karoserije. Iz svakog su kuta vidljive upadljive dizajnerske linije, dizajnersko nasljeđe marke, poput okruglih prednjih svjetala i rešetke sa sedam otvora, zaštitni znak marke, te trapezoidnih koševa blatobrana. Dostupna su i dva sustava otvorenog krova za kupce koji žele slobodu na otvorenom: veliki klizni stakleni otvor s dva panela i električnim upravljanjem i, jedinstven u segmentu, “My Sky” s dva lagana panela koja se jednostavno skidaju i mogu pospremiti u prtljažnik. Osim standardnih 351 litru obujma, ili 1297 litara s do kraja preklopljenim stražnjim sjedalima, može biti opremljen pločom poda prtljažnika koja se uklanja, preokreće na drugu stranu i namješta po visini.

U putničkom je prostoru pozornost pridana svim detaljima, kombinacije boja su inovativne, a sadržaj je izrađen od visokokvalitetnih materijala, na bazi napredne tehnologije s pametnim i funkcionalnim pretincima za odlaganje.

Dva napredna sustava 4X4

Uvodni benzinski motor je 1,6-litreni E.torQ benzinac od 110 KS sa sustavom Stop&Start, ručnim mjenjačem s pet brzina i konfiguracijom 4x2. Snažniji benzinci su 1,4-litreni MultiAir2 turbomotor od 140 KS sa sustavom Stop&Start i konfiguracijom 4x2, dostupan s ručnim mjenjačem sa šest brzina i mjenjačem DDCT dok je vrh benzinske ponude 1,4-litreni MultiAir2 Turbo od 170 KS, s automatskim mjenjačem s devet brzina i konfiguracijom 4x4. Dizeli su zastupljeni u obliku 1,6-litrenog MultiJet motora od 120 i konfiguracijom 4x2 i 2,0-litrenog Multi Jet II od 140 s pogonom 4x4 dok je na vrhu ponude dizela 2,0-litreni motor od 170 KS s automatskim mjenjačem s devet brzina i konfiguracijom 4x4.

Dva nova, napredna sustava 4x4, Jeep Active Drive i Jeep Active Drive Low, opremljena su sustavom za isključenje stražnje osovine koji neprimjetno prebacuje između pogona na dva i četiri kotača za manje energetske gubitke dok nije potreban pogon na sve kotače te tako smanjuje potrošnju goriva. Cijene benzinskih modela kreću se od 180.705 kuna, dok dizeli počinju na 177.080 kuna do registracije.

Mato PAVLIČEVIĆ

Četiri su paketa opreme, Sport, Longitude, Limited i Trailhawk. Svi bogati elementima sigurnosti i komfora.

Sustav UConnect s 5 je osnovna značajka za sve razine opreme, nadalje tu možemo imati i 6,5" dodirni zaslon s navigatorom i Bluetooth sa sustavom telefoniranja u načinu rada slobodne ruke.

Verzije Limited i Trailhawk modela Jeep Renegade opremljene su sa 7” višenamjenskim zaslonom u boji na ploči s instrumentima, najvećim u segmentu.

180.705

kuna početna je cijena benzinskih modela, a dizelov start je nešto jeftiniji

Možda ste propustili...

ODLIČAN POTEZ ORGANIZATORA VRHUNSKE UTRKE

Hrvatski rally veterani na WRC-u

POPULARAN GRADSKI AUTOMOBIL

Povoljnije do Toyote Axgo X