Osijek
TUŽNO I BOLNO SJEĆANJE: LASLOVO, 26. LIPNJA 1991. - 24. STUDENOG 2014.

Laslovčani se prisjećaju herojskih dana
Objavljeno 22. studenog, 2014.

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - Klub Laslovo organizira obilježavanje 23. godišnjice tužnog i bolnog sjećanja na poginule i umrle hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu. Predsjednik laslovačkog Kluba UDVDR-a Stjepan Deže kaže kako će i ove godine obilježiti tragičnu, privremenu okupaciju Laslova, čija je obrana 152 dana bila prva crta južne obrane grada Osijeka.

Tako će prvog dana obilježavanja u nedjelju, 23. studenog, u 10 sati izaslanstvo UDVDR-a Klub Laslovo na počivalištima poginulih hrvatskih branitelja Laslova položiti cvijeće i zapaliti svijeće u Osijeku na Centralnom groblju i grobnici neidentificiranih, na Aninom groblju, Novogradskom groblju, Vojnom groblju Retfala i Groblju Mađarska Retfala, kao i na grobljima u Čepinskim Martincima i Ernestinovu. U 16.30 u Parku hrvatskih branitelja, kod spomen-obilježja, zapalit će se 48 lampiona te odati počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilima Laslova u Domovinskom ratu.

- U ponedjeljak, 24. studenog, u Laslovu u 10 sati izaslanstvo laslovačkog UDVDR-a i mještani Laslova na počivalištima poginulih hrvatskih branitelja i civila Laslova položit će cvijeće i zapaliti svijeće na mjesnom groblju i kod spomen-ploče pri Sportskom centru Pobjede. U 12 sati u Parku hrvatskih branitelja kod spomen-obilježja također će biti položeni vijenci i zapaljene svijeće, uz prigodan program učenika Osnovne škole Laslovo i molitvu za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje i civile Laslova. U Domu kulture bit će postavljena prigodna izložba. Pozivam građane da paljenjem svijeća odamo počast svima poginulima i umrlima - kaže Stjepan Deže, općinski donačelnik. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike