Osijek
POTPISAN UGOVOR ZA GRADNJU PROČIŠĆIVAČA OTPADNIH VODA

Veliki posao za Gradnju
Objavljeno 19. studenog, 2014.

Nakon uspješno provedenog postupka javne nabave, gradnja uređaja za pročišćavanja otpadnih voda u Osijeku, vrijednog 222 milijuna kuna, dodijeljena je zajednici ponuditelja čiji je nositelj osječka Gradnja, a francuski Degremont član. Oni su jučer u Osijeku potpisali sporazum o gradnji s Vodovodom Osijek koji je naručitelj radova.

Podsjetimo gradnja pročišćivača četvrta je etapa “Projekta poboljšanja vodo komunalne infrastrukture grada Osijeka”, sufinanciranog europskim sredstvima. Kako je ovo najsloženiji i najvrjedniji dio projekta, raspisan je međunarodni natječaj, javilo se 12 ponuditelja, šest mjeseci je trajao izbor za najboljeg ponuditelja. Na kraju se pokazalo kako će se graditi u kombinaciji “svjetskog iskustva i lokalnog poznavanja infrastrukturnih radova”.

Naime francuski Degremont među najpoznatijim je svjetskim brendovima za poslove oko vode i zbrinjavanja otpadnih voda. Tvrtka Gradnja je pak već duže vrijeme lider u građevinskom sektor u Slavoniji. Ove su dvije tvrtke već surađivale u realizaciji sličnih komunalnih poslova u Hrvatskoj. Stoga su sa zadovoljstvom ugovor jučer potpisali Ivan Jukić, u ime Uprave Vodovoda, Berislav Šmit u ime Gradnje te Marco Marchisio, regionalni manager Degremonta.

Pročišćivač će biti sagrađen istočno od Osijeka, u blizini Nemetina. Rok za izvođenje radova je 810 dana od početka radova.D.Kuštro

Aktivnosti Francuza

Prigodnoj ceremoniji održanoj u hotelu Osijek nazočila je i Michèle Boccozo, veleposlanica Republike Francuske u Hrvatskoj. U pozdravnoj riječi istaknula je kako je ovo nastavak francuskih gospodarskih aktivnosti, podsjetila je na angažman francuskog konzorcija u proširenju aerodroma Pleso, te dolazak francuskog brenda sportske odjeće na naše tržište. Gradonačelnik Ivan Vrkić istaknuo je kako realizacija ovog projekta potvrđuje da je Osijek u stanju funkcionirati prema europskim standardima.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike