Regija
NERETLJANI POMAŽU POPLAVLJENE

Gunjancima stigle 22 tone mandarina
Objavljeno 17. studenog, 2014.

GUNJA – Netko je pogođen poplavom, a netko ne može plasirati svoje proizvode na prijašnja tržišta pa i jedni i drugi trebaju pomoć. Tako je u subotu u Gunju stigao veliki tegljač tvrtke Setovia voće iz Zagreba s 22 tone mandarinka iz doline Neretve.

Gunja je pogođena poplavom, a proizvođači mandarinka u dolini Neretve zatvaranjem ruskog tržišta. Setovia voće, distributer i otkupljivač mandarinka, u dogovoru s proizvođačima i Ministarstvom poljoprivrede, u suradnji s Europskom unijom, koji sufinanciraju projekt donacije mandarinka poplavljenima i školama, dovezlo je prvu pošiljku, 22 tone, mandarinka u Gunju, uz dogovor s Hrvojem Lucićem, načelnikom općine Gunja. Donacija je razveselila mještane, kao i sve do sada primljene donacije.

– Zahvalio bih Ministarstvu poljoprivrede koje nam je omogućilo da EU intervenira u ovom slučaju. Hvala i svim ravnateljima škola s područja Osijeka, Vinkovaca, Vukovara i Đakova koji su shvatili vrijednost projekta i prihvatili našu donaciju. Ovo je obostrana korist za sve nas, jer će našim proizvođačima štetu naknaditi EU, a to je jedna od prednosti ulaska naše zemlje u EU. Škole su tako pomogle proizvođačima u dolini Neretve. Sretan sam kada sam u poplavljenoj Gunji vidio zadovoljstvo ljudi donacijom ukusnih i kvalitetnih mandarinki - rekao je Josip Šarić, predstavnik Setovia voća iz Zagreba.S. Bogutovac

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike