Regija
UDVDR OGRANAK KUTJEVO ZA POGINULOG BRANITELJA

Spomen-ploča Draganu Jajiću
Objavljeno 25. listopada, 2014.

BEKTEŽ – Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Kutjevo postavila je spomen-ploču na zgradu Područne osnovne škole u Bektežu poginulom hrvatskom branitelju Draganu Jajiću. Bektež je njegovo rodno mjesto, a kao dječak pohađao je tu školu. Prošle su 23 godine od njegove pogibije u akcijama za oslobađanje sela Nježić i Klisa, kada je šest njegovih suboraca ranjeno. Otkrivanju spomen-ploče nazočili su roditelji Dragana Jajića, majka Anka, otac Ivan, sestra Jasna, supruga Anita i kćerke Barbara i Jelena. Njima su se posebno obratili kutjevački gradonačelnik Josip Budimir i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

- Draganovo junaštvo i bol njegove obitelji nešto su što ne smijemo i ne možemo nikada zaboraviti – istaknuo je gradonačelnik Budimir.

- Ponosan sam što sam bio suborac i suvremenik Dragana Jajića – rekao je župan Tomašević.

Spomen-ploču otkrili su kćerka Barbara i Mario Bošnjak, predsjednik kutjevačkog ogranka UDVDR-a. Dragan Jajić posmrtno je odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana i Redom bana Jelačića, Spomenicom Domovinskog rata te je promaknut u čin pukovnika.

Prigodni program izveli su učenici OŠ Zdenka Turkovića iz Kutjeva i učenici Područne škole u Bektežu sa svojim učiteljicama. Otkrivanju spomen-ploče nazočili su brojni branitelji, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici policije i vojske, rodbina te građani Bekteža. (AGM Kruna)

Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

NASTAVAK DRŽAVNOG LIDRANA - DOMAĆIN VINKOVAČKA GIMNAZIJA

Svoje umijeće u literarnom, dramskom i novinarskom radu pokazuju srednjoškolci

Najčitanije iz rubrike