Regija
DRUGO ŽUPANIJSKO NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS

Nabolji čitači Stella Major i Ana Lovrenić
Objavljeno 24. listopada, 2014.

POŽEGA – Gradska knjižnica i čitaonica Požega organizirala je 2. Županijsko natjecanje učenika osnovnih škola u čitanju naglas.

– Organizirano je u suradnji s mentoricama knjižničarima u školama “Dobriše Cesarić” Požega, “I. G. Kovačić” Velika, Zdenka Turkovića Kutjevo i Braće Radić Pakrac. Učenici se natječu u dvije kategorije od 3. do 5. razreda i od 6. do 8. razreda, a natjecanje se organizira radi poticanja čitanja i razvijanja čitateljskih navika. Ocjenjuje se po četiri kriterija: kreativnost uvoda u kojem učenici obrazlažu zašto su se odlučili za tu knjigu i kako je žele preporučiti svojim vršnjacima, zatim glasno i razgovijetno čitanje, izražajnost u nastupu i obrazloženje “što je pisac htio reći” i primjerenost teksta njihovom uzrastu, te na kraju ukupni dojam – rekla je Mirjana Franculić, predsjednica tročlanog žirija, koji još čine Đurđa Kopunić i Martina Hamzić.

Knjižnica svim natjecateljima daruje besplatnu godišnju članarinu, a najbolji iz svake kategorije odlaze na državno natjecanje, koje se održava u Sisku 13. i 14. studenoga.

U kategoriji mlađih učenika najbolja je bila Ana Lovrenić iz Velike, druga je Nina Babojelić iz Pakraca, a treći Roko Anić iz Požege. U kategoriji starijih učenika najbolja je bila Stella Major iz Pakraca, druga je Lorena Jelavić iz Velike, a treća Antonija Antonić iz Kutjeva. (AGM Kruna)

Možda ste propustili...

ODIGRAN 2. BRZOPOTEZNI TURNIR OPEN BIZOVAC 2024

Najbolji Dinko Huis, Matej Filić i Damir Meško

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

Najčitanije iz rubrike