Osijek
CENTAR TEHNIČKE KULTURE OSIJEK

Osposobljavanje učenika za snalaženje u prostoru bez digitalnih pomagala
Objavljeno 23. listopada, 2014.

Učenicima više škola predstavljena je nova radionica Radiogoniometrije (orijentacije i komunikacije), koju Centar tehničke kulture Osijek, u suradnji s Radioklubom Osijek od ove školske godine ponovno uvodi u svoj program radionica za učenike od petog razreda pa nadalje. U ovoj radionici osim edukacije, predviđena su i natjecanja u orijentaciji i komunikaciji. Osnovna je ideja natjecanja osposobljavanje učenika za snalaženje u prostoru, u različitim životnim situacijama i bez korištenja suvremenih digitalnih instrumenata.

Nakon uvodnog upoznavanja s radionicama Centra tehničke kulture Osijek, voditeljica Nataša Dorić predstavila je predsjednika Radiokluba Osijek Tihomira Štrekelja koji je učenike upoznao i sa svojim djelovanjem pri Crvenom križu.

Do sada su ih ugostili OŠ “Fran Krsto Frankopan” nastavnica Katarina Tomić; OŠ “Tin Ujević” nastavnik Milan Šulovnjak; OŠ “Tenja” pedagog Tihomir Jurčević te OŠ “Mladost” nastavnica Smiljana Roguljić. Vrlo susretljivi ravnatelji podržali su želju nastavnika svojim učenicima pojedine elemente nastavnog programa pokazati na konkretnim primjerima iz prakse. Zainteresirani se učenici još ove subote mogu prijaviti za novu radionicu, ostalo je još nekoliko slobodnih mjesta, poručuju iz Centra. Cijena radionice je 520 kuna za cijelu školsku godinu, a iznos se može platiti u četiri rate.N.Vekić

Možda ste propustili...

U OSIJEKU O GOSPODARENJU OTPADOM

Unikom osniva Centar za obradu glomaznog otpada

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike