Regija
ORAHOVICU OKUPIRALI MOTOKULTIVATORI I MOTORNE KOSILICE

Blatno oktansko ludilo
nasmijalo sve okupljene
Objavljeno 20. listopada, 2014.

Blato je prskalo na sve strane, padalo je remenje, otpao “auspuh”, sudarali se motokultivatori. Sve to donijelo je Orahovici spektakl na tradicionalnoj utrci motokultivatora.

Utku su osmi put organizirali Red vitezova Ružice grada i Off road klub “Orahovica”. U utrci je sudjelovalo sedam vozača motokultivatora, dva vozača motornih kosilica te dva natjecatelja koja su sudjelovala u guranju kosilice na 100 metara. Natjecatelji su došli iz Osijeka, Čačinaca, Zdenaca, Nove Jošave i Orahovice.

Vozači motokultivatora natjecali su se u tri kategorije - do pet konjskih snaga, do oam i iznad 8 KS. U kategoriji do 5 KS pobjedu je odnio dvojac Sekulić-Radaković. U konkurenciji do 8 KS pobijedila je ekipa Jugović-Nikolin iz Osijeka, drugo mjesto osvojio je dvojac Farkaš-Paločik iz Čačinaca, a treće mjesto pripalo je sinu i ocu Pateku, Draženu i Franji. U najjačoj kategoriji, iznad 8 KS, pobjedu je odnio Nikica Marinić iz Orahovice, druga je bila također domaća ekipa, činili su je Damir Tomljenović i Slaven Zavada, a treće je mjesto pripalo Ivanu Hajnalu iz Zdenaca.

U utrci motornih kosilica pobjedu je odnio Orahovčanin Dean Plužarić, a drugo mjesto osvojio je Milan Ždero iz Osijeka. Iznimno zanimljiva bila je utrka guranja kosilica na 100 metara. Nakon dvije vožnje naslov pobjednika, uz srušeni svjetski rekord od 22,25 sekundi, osvojio je Radivoj Bolić iz Orahovice, a drugo mjesto osvojio je Franjo Patek iz Nove Jošave.

Vladimir GRGURIĆ

Program su, vratolomijom s terencima, počeli članovi Off road kluba “Orahovica”

Dogodine još bolje

- Iduće godine sponzor i pokrovitelj bit će Ministarstvo poljoprivrede, čime ova utrka dobiva pravo značenje. Posebno nas veseli što smo ponovno Orahovici donijeli nešto što nitko u Hrvatskoj nema - rekao je predsjednik Reda vitezova Ružice grada Vlado Grgić.

Možda ste propustili...

AUSTRALSKA DOBRA PRAKSA

Edukacija: Briga o starijim osobama

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

Najčitanije iz rubrike