Regija
BURNA RASPRAVA NA SJEDNICI

Ana Magaš ostaje na čelu Općinskog vijeća Đurđenovac
Objavljeno 18. listopada, 2014.

ĐURĐENOVAC - Propao je još jedan pokušaj smjene predsjednice Općinskog vijeća Đurđenovac Ane Magaš (HDSSB) na preksinoćnjoj sjednici, koja je trajala više od četiri sata. Naime, za smjenu predsjednice Vijeća ruku su digla 4 od 13 nazočnih vijećnika. Njezinu smjenu predložio je Dalibor Štaba, tražeći od trećine vijećnika da se na dnevni red uvrsti točka o izglasavanju nepovjerenja predsjednici Vijeća. Štaba je pred Vijeće sa zahtjevom za smjenu išao samo sa šturom i neargumentiranom tvrdnjom u pisanom zahtjevu da vijećnici ne mogu dobiti tražene informacije.

Načelnik općine Đurđenovac, HDZ-ovac Hrvoje Topalović, u pozadini cijele priče vidi nepotrebno provociranje i napad oporbenjaka na sebe. Kaže da informacije na koje vijećnici po zakonu i statutu imaju pravo i dobiju, a druga je stvar jesu li zadovoljni ili nezadovoljni. “Suradnja između izvršne i predstavničke vlasti, te općinske uprave s vijećnicima i predsjednicom Vijeća je odlična i na dobrobit je svih građana”, rekao je Topalović.

Burna maratonska sjednica đurđenovačkog Vijeća još je više zategnuta predloženim povećanjem općinskih poreza, prireza i cijene vrtića za roditelje te zaduženjem komunalnog poduzeća Vodorad. Te su odluke donesene većinom glasova nakon što su oporbeni vijećnici iznijeli niz primjedbi i kritika, dok su tijekom izglasavanja o povećanju prireza poreza na dohodak s osam na deset posto izišli iz vijećnice.

Na sjednici se pojavio i saborski zastupnik Hrvoje Nekić, koji je podnio zahtjev za aktiviranjem vijećničkog mandata u đurđenovačkom Vijeću. Međutim, Nekić je na sjednici sjedio u svojstvu gosta jer od podnošenja zahtjeva nije prošlo osam dana, na što je upozorila Mandatna komisija. S. Fridl

Pod svjetlima kamere

A na sjednici je bila postavljena i videokamera našičkog TV internet portala. Naime, SDP-ovac Dalibor Štaba rekao je kako su inzistirali da se sjednica snima zbog saborskog zastupnika te smatra kako je to dobro i da njima to puno znači. Napomenuo je da su sjednice javne, da se mediji ne trebaju najaviti te da ne vidi nikakav problem. Predsjednica Vijeća Ana Magaš podsjetila je da je sukladno poslovniku i statutu omogućeno snimanje te je dopustila da kamera bude u vijećnici.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike