Novosti
PROGLASILI PREDSJEDNIKA VELEIZDAJNIKOM

Jurčević i Tomac tuže Josipovića jer ih je nazvao “luđacima”
Objavljeno 15. listopada, 2014.

Vezani članci

KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ:

“Dejan Jović nikada nije bio moj izbor”

U odvjetničkom uredu Zvonimira Hodaka Josip Jurčević i Zdravko Tomac podnijeli su tužbu protiv aktualnog predsjednika Ive Josipovića zbog klevete koju je predsjednik iznio na njihov račun nazvavši ih javno luđacima i bolesnicima.

Predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović nazvao je kolege profesore Jurčevića i Tomca luđacima i bolesnicima zbog tvrdnje da je veleizdajnik. Vijest o ovom događaju 4. listopada 2014. donio je portal index.hr koji je objavio i snimku predsjednika Josipovića kako se na nepoznatoj lokaciji susreće s građanima i tim riječima odgovara na upit jednog građanina kako komentira optužbu dr. Tomca i dr. Jurčevića.

Zdravko Tomac je kazao kako je u svom političkom djelovanju doživio svakakvih uvreda. “Nisam reagirao na te uvrede, jer su bile od ljudi koji nisu na vlasti, koji nemaju moć. Međutim, ovaj put, s obzirom na to da je teška uvreda došla od čovjeka koji je predsjednik države, smatrao sam svojom ljudskom i moralnom obvezom da s kolegom Josipom Jurčevićem podignem ovu tužbu da pokažemo tko je zapravo Ivo Josipović te što se krije iza pozlate koja je o njemu stvorena u javnosti”, kazao je.

Hoće li i kada ova priča dobiti sudski rasplet, ostaje vidjeti. Odvjetnik Hodak podsjetio je na predsjednički imunitet. “Problem će biti u tome ako predsjednik Josipović bude reizabran. Njega štiti predsjednički, kaznenopravni imunitet i morat ćemo čekati da prođe još jedan mandat”, rekao je Hodak.(V.T.)

Najčitanije iz rubrike