Novosti
KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ:

“Dejan Jović nikada nije bio moj izbor”
Objavljeno 5. listopada, 2014.

Vezani članci

PREDSJEDNIK REPUBLIKE U OSIJEKU O AKTUALNOSTIMA:

Regionalizacija je ključan projekt

Kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu države Kolinda Grabar Kitarović ponovno je jučer komentirala svoju nekadašnju suradnju s Dejanom Jovićem, smijenjenim savjetnikom predsjednika Ive Josipovića.

- Jović nikada nije bio moj izbor. Nije bio moj savjetnik. Međutim, to nije poanta. Poanta je da je sadašnji predsjednik četiri i pol godine za glavnog analitičara imao čovjeka koji poriče temelje hrvatske države. Zašto se sada privlači pozornost na neka davna vremena? Poenta je što je u Uredu predsjednika sjedio čovjek za kojeg predsjednik nije znao kakva su mu stajališta. Ili je predsjednik dijelio njegova stajališta ili nije reagirao, što je skandalozno - rekla je Grabar Kitarović. Osvrnula se i na referendum o izbornom zakonu naglasivši kako neće potpisati inicijativu.

- Neću stati ni na jednu stranu prema preporukama Venecijanske komisije. Držim da izmjene zakona moraju biti cjelovite i ne smiju se donositi u predizborno vrijeme, nego nakon izbora i u smirenoj atmosferi - rekla je Kolinda Grabar Kitarović.(MS)

Možda ste propustili...