Regija
KONZUMOV PROJEKT VRATIMO DJECU NA IGRALIŠTA

Novo dječje igralište na
radost vukovarskih mališana
Objavljeno 16. listopada, 2014.
Ispod igrala je specijalna antistresna podloga

VUKOVAR – U vukovarskoj četvrti Borovo naselje jučer je svečano otvoreno novo dječje igralište u okviru Konzumova projekta “Vratimo djecu na igrališta”, a u okviru kojeg su dosad izgrađena i opremljena 32 dječja igrališta po cijeloj Hrvatskoj. Novo dječje igralište, na velikom prostoru s 12 igrala, pred brojnim građanima i djecom puštanjem balona u zrak otvorile su izvršna direktorica marketinga koncerna Agrokor Iva Balent i zamjenica vukovarskog gradonačelnika Marija Budimir, uz pomoć mališana.

– Posebno smo sretni što je konačno i Vukovar došao na red. Naša akcija već godinama traje, Agrokor je društveno odgovorna kompanija koja kontinuirano radi puno toga da bismo oplemenili zajednicu u kojoj živimo i ovo je jedan od naših najdražih projekata – rekla je Balent i dodala kako se projekt “Vratimo djecu na igrališta” provodi s ciljem i željom da se što većem broju djece i mladih diljem Hrvatske omoguće kvalitetna i sigurna mjesta za druženje i igru.

– Cilj nam je ovom inicijativom promovirati i važnost boravka na otvorenom, bavljenja sportom i druženja s vršnjacima – naglasila je također Balent.

Ispod 12 kombiniranih igrala na dječjem igralištu u Vukovaru obvezna je zona sigurnosti, odnosno 50 “kvadrata” specijalne antistresne podloge, koja amortizira eventualni pad ili ozljedu djeteta. K tomu, sva igrališta Konzumova projekta opremljena su u suradnji s hrvatskim proizvođačima opreme i igrala, a vukovarsko je opremljeno i novim klupama i koševima za otpatke. Grad Vukovar pritom se pobrinuo za građevinske radove i pripremu terena.

– Vrijedna je to donacija koncerna Agrokor i zahvalni smo mu od sveg srca – rekla je Budimir, dodavši kako je koncern Agrokor prisutan u Vukovaru niz godina i svojim je donacijama već pomagao i pomaže. Rekla je i kako je u Vukovaru trenutačno oko 3500 djece, od koje u gradskoj četvrti Borovo naselje njih oko 1500 pa za dječjim igralištima svakako ima potrebe.

Direktor marketinga Konzuma Josip Grgić podsjetio je kako je uređenje dječjeg igrališta u Borovu naselju bilo obećanje dano u studenome 2013. godine pri otvaranju centra Golubica Mall.

Vukovarski mališani odmah su mogli isprobati sva postavljena igrala, dobili su i prigodne darove, a dodatno su ih zabavljali klaunovi i nastup dječjeg zbora “Vukovarski golubići”.

Sanja BUTIGAN

U sklopu Konzumova projekta dosad su izgrađena i opremljena

32

dječja igrališta po cijeloj Hrvatskoj

Za oštećena igrališta 500.000 kn

U gradu Vukovaru, inače, postoje 54 dječja igrališta, a postavlja se šest novih. Ove će godine biti i sanirana oštećenja na postojećim igralištima, za što je u gradskom proračunu osigurano 500.000 kuna.

Možda ste propustili...

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

URBANO PODRUČJE VINKOVCI

Za biciklističke staze 4,3 mil. eura

Najčitanije iz rubrike