Sport
IZBORNIK NAKON UTAKMICE HRVATSKA - AZERBAJDŽAN

Kovač: Rano vodstvo bilo je ključ našeg uvjerljivog trijumfa
Objavljeno 13. listopada, 2014.

Vezani članci

AZERBAJDŽAN PREGAŽEN U GRADSKOM VRTU

Golijada na krilima najboljih navijača

Hrvatski izbornik Niko Kovač uopće nije bio euforičan nakon svoje najveće pobjede na klupi. Bio je smiren i mirno je komentirao odličnu partiju „kockastih“.
- Trebam li uopće naglašavati da sam zadovoljan. Zabili smo šest pogodaka, a mogli smo i više. Primijenili smo baš sve ono što smo pripremali uoči susreta. Pritisnuli smo ih visoko, tražili agresivnost i što brži povratak posjeda nakon izgubljene lopte. Otvorili smo bokove, a na njima su odličan posao odradili Srna i Pranjić. No, ne smijemo sad poletjeti moramo ostati fokusirani.
Hrvatska nakon tri kola ima maksimalnih devet bodova i sa optimizmom može gledati prema nastavku kvalifikacijskog ciklusa.
- Odradili smo tek trećinu posla, stekli lijep bodovni kapital, ali posao još nije ni izbliza gotov.
Kovaču su se ostvarila želja da se rano povede. Već nakon desetak minuta Hrvatska je imala prednost i to je bio ključni „okidač“ za tako visoku pobjedu.
- Rani pogodak uvijek donosi puno dobrih stvari. Momčad se napuni samopouzdanje, publika se pokrene jednostavno se sve otvori. Mi smo danas bili stvarno odlični i čestitam igračima na tome. Sve to što se događalo rezultat je naše homogenosti na terenu i izvan njega, zaključio je naš izbornik.
Gostujući izbornik Berti Vogts našao se pod baražnom paljbom azerbajdžanskih novinara nakon teškog stradanja u Gradskom vrtu. Međutim, tvrdi Nijemac nije se dao već je najveći dio krivice za katastrofalan poraz svalio na leđa svojih igrača.
- Već sam ranije upozoravao kako naši igrači nisu spremni igrati u visokom ritmu svaka tri dana i to smo protiv Hrvatske skupo platili. Bili smo previše pasivni, nismo napadali suparničke igrače, a to se posebno odnosilo na naše bočne igrače. Hrvatska nam je gotovo sve pogotke postigla nakon ubacivanja s krilnih pozicija.
Upitali su Vogtsa kolika je njegova krivica u tom porazu, a najviše su mu zamjerili što je postavio tri srednja braniča.
- Nema veze koliko je braniča bilo u sredini kada smo bili pasivni i dopuštali lake ubačaje s bokova. Moja krivica za ovaj poraz je minorna u odnosu na pogreške koje su radili igrači.
Postavljeno je i pitanje Vogtsove budućnosti na izborničkoj poziciji.
- U ovom trenutku ništa ne mogu govoriti o toj temi. Analizirat ćemo stanje i onda vidjeti što i kako dalje, zaključio je Vogts.D.Keler
Možda ste propustili...

DOBRA KADROVSKA SITUACIJA ZA ZORANA ZEKIĆA

Povratak suspendiranih Bralića i Lovrića

TEŠKO JE IZABRATI DOBROG DOMAĆINA IZMEĐU PUNO PONUDA

Više od deset zemalja želi Olimpijske igre 2036.

NAKON RIJEKE U VATIKAN PA U PORTUGAL

Prije Eura Vatreni idu po blagoslov Svetog Oca

Najčitanije iz rubrike