Regija
PJEŠAČKO-BICIKLISTIČKA STAZA UZ DRŽAVNE CESTE D2 I D53

Našicama pomažu Hrvatske ceste
Objavljeno 13. listopada, 2014.

NAŠICE - Svi oni koji se nadaju modernoj pješačko-biciklističkoj stazi koja bi povezivala Martin, Šipovac i Našice, čini se, neće dugo čekati. Dobra je vijest da je počela priprema za izradu dokumentacije, a loša – ne zna se koje će godine krenuti radovi. Naime, na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Krešimir Žagar otkrio je planove na realizaciji ovog značajnog projekta u cestogradnji na našičkom području. Prema Žagarovim riječima, u proračunu za Našice osigurano je 180.000 kuna za izradu idejnog rješenja projekta rekonstrukcije prometne površine u koridoru državnih cesta D2 i D53.

Riječ je o pješačko-biciklističkoj stazi planiranoj uz državnu cestu D2 u naselju Martin, koja je trenutačno obilaznica i kojom se odvija pojačani promet. Staza će se nastaviti uz Šipovac, industrijsku zonu i dijelom Ulice Vatroslava Lisinskog u Našicama, od križanja te ulice i Ulice kralja Petra Krešimira do pružnog prijelaza u naselju Velimirovac, uz vrlo prometnu državnu cestu D53, te mnogo znači za sigurnost prometa, posebno pješaka i biciklista.

Izgradnja pješačko-biciklističke staze realizirala bi se suradnjom Grada i Hrvatskih cesta, budući da je ovim projektom, rekao je Žagar, predviđena i rekonstrukcija državne ceste D53. Cjelokupna investicija vrijedna je više milijuna kuna, a Hrvatske ceste osigurale bi sredstva za projektiranje i radove.

- Obveza je, prema sporazumu s Hrvatskim cestama, da Grad osigura samo idejno rješenje i riješi imovinsko-pravne odnose koji su u principu brzo rješivi na tom potezu. Sve ostalo, znači tehničko-projektnu dokumentaciju, glavni projekt, ishođenje građevinske dozvole i samu gradnju, preuzele bi Hrvatske ceste - objasnio je Žagar. Dodao je kako je ovaj cestovni projekt iznimno važan za Našice.

- S malim sredstvima dobit ćemo mnogo, što sami sigurno ne bismo mogli napraviti u ovoj financijskoj situaciji. S ovom poreznom politikom Vlade stvarno ne znam kada bismo to mogli napraviti. Ovo je rješenje koje će podići kvalitetu prometnica i sigurnost građana na nađem području – zaključio je gradonačelnik Krešimir Žagar. S. Fridl

Možda ste propustili...

DRŽAVNO PRVENSTVO

Četvrto mjesto

SVETIŠTE BOŽJEG MILOSRĐA

Prvosvibanjski 5. Susret obitelji

POBIJEDILI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU 2. LIGA - MUŠKI

Maksim u 1. ligi kuglanja za gluhe

Najčitanije iz rubrike