Regija
MAŽURANAC SE ORIO DJEČJOM PJESMOM

Teta Jesenka s košarom punom plodova stigla među đakovačke vrtićarce
Objavljeno 30. rujna, 2014.

Teta Jesenka nam donosi darove, punu košaru grožđa, oraha i svega finoga – veselo su uglas jučer “crvukutali” mališani u Mažurancu, jednom od tri đakovačka gradska vrtića.

Kako bi što spremnije dočekali Tetu Jesenku, dječica su naučila brojne pjesmice i recitacije, a omiljeno godišnje doba koje donosi brojne plodove, utjelovljeno u Teti Jesenki, dočekali su u vrtu svoga vrtića. S djecom su u vrtiću bile i njihove tete: Mara, Jela, Ankica i Jasminka. Teta Jasminka nam je ispričala kako je i sama prije više desetljeća išla u ovaj vrtić. U njezinoj skupini je 29 mališana od tri do šest godina, dok je u jaslicama u Mažurancu njih 15.

- Jako smo se lijepo pripremili za dolazak jeseni, naučili su pjesmice, glumiti i pjevati. Puno je mališana, ali su svi s radošću učili kako bi dočekali Tetu Jesenku. U ovoj je skupini čak tri generacije djece, bez mališana u jaslicama. Nije velika razlika u godinama, ali je u ovom vremenu jako bitna. Starija dječica vole 'novo gradivo', a posebno ih je kod dolaska jeseni zanimala tematika vezana uz životinje koje se pripremaju za zimski san - kazala nam je teta Jasminka.

Mali jasličari s tetama Marom i Jelom Jesenku su dočekali dobro poznatom pjesmicom “Muhara, muhara”. Orili su se stihovi iz malih grla, a i oni i njihovi stariji vrtićki prijatelji jedva su dočekali kraj programa i trenutak kada su se svi zajedno počastili slatkim jesenskim plodovima.

Maja MUŠKIĆ

Kako bi što spremnije dočekali Tetu Jesenku, dječica su naučila brojne pjesmice i recitacije

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike