Osijek
SVJETSKI DAN KAVE U JEDINSTVENOM COFFE SHOPU

“Mirisi” u kojima miriše kava
Objavljeno 1. listopada, 2014.

Svjetski dan kave u Osijeku se obilježavao u protekla tri dana. Odnosno, danas je (srijeda) njegovo finale pa tako u jedinstvenom za ovu regiju coffee shopu “Mirisi kave” još danas je na snazi akcijska cijena ovog omiljenog svjetskog napitka.

Bila je to prigoda da još jednom zavirimo u unutrašnjost ovog specijaliziranog kafića kojega je njegov vlasnik Matija Matijaško otvorio prije malo više od pola godine. Matijaško je izučeni barist, odnosno specijalist za kavu koji je spreman gostima ispričati mnogo toga o kavi. Ali i poslužiti šalicu kave koju ne mogu popiti nigdje drugdje, primjerice nude dvije vrste arabice s geografskim podrijetlom, nude i vlastiti brend - 100 posto Arabicu, mješavinu crnih sorti...

- Ponajprije želimo naše goste odučiti da naručuju “kratku” ili “produženu” kavu, jer svaka kava ima svoje ime, kaže Matijaško. U promoviranju kave kao biljke, ali i napitka u međuvremenu u vođenju kafića kao partnerica pridružila mu se, također izučeni barist, Ivana Antolović.

- Sada je nas osmero barista u Osijeku i svakog petka tijekom prijepodne sastajemo se ovdje u “Mirisima” i pripremamo kave za nas i, naravno, naše goste - kaže Antolović. Ovo se može shvatiti i kao poziv za užitak u produženom Svjetskom danu kave... (D.Ku.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike