Osijek
POLICIJSKA RACIJA NA GLAVNOJ TRŽNICI

Šverceri cigareta nisu pronađeni, a
prodavače odjeće nisu ni pogledali
Objavljeno 1. listopada, 2014.

Kupce na osječkoj glavnoj tržnici u ponedjeljak je, kako doznajemo, iznenadila policijska racija. Na meti su bili prodavači duhana i cigareta, no čini se da prekršitelja zakona nije bilo, odnosno policija je ostala kretkih rukava. Kako doznajemo u PU osječko-baranjskoj, riječ je o nadzoru unutar redovitih poslova i zadaća, a ne o nenadanoj i sveobuhvatnoj raciji.

- Bili su ovdje i gledali tko prodaje duhan i cigarete. Sve su prevrnuli, čak i prodavače odjeće, ali ono što su tražili nisu našli - rekao nam je jedan od prodavača koji je htio ostati anoniman. Kako doznajemo i od drugih tamošnjih prodavača robe na crno, policajci i policajke u civilu gotovo svakodnevno obilaze istočni dio tržnice u potrazi za ilegalnom robom, točnije za zakonom zabranjenom prodajom duhana i cigareta. Ipak, čini se da je rezultate postigla tek racija koja se dogodila krajem lipnja ove godine kad su, podsjetimo, prodavače iznenadili carinici s psima, a kopali su tada čak i po kontejnerima za smeće.

Samo 15 dana prije, na autotržnici je “palo” 11 kilograma rezanog duhana, ali i 2.364 komada razne odjeće. Zanimljivo, prodavače robe na osječkoj tržnici policajci ne diraju. Prekršajnu prijavu, doznajemo na tržnici, dobila je tek jedna prodavačica, no ne zbog prodaje rabljene odjeće, nego nevažećih osobnih dokumenata.

Kako je i ranije bilo obećano, svi koji ondje prodaju rabljenu odjeću neće biti kažnjeni zbog prodaje sve dok se u prolazu kraj osječkog zatvora ne uredi za njih predviđeno mjesto gdje će uz minimalnu naknadu za korištenje klupa nakon niza godina dobiti mjesto gdje će bez straha od kazni prodavati rabljenu odjeću.

- U tijeku je ishođenje građevinske dozvole i nakon toga ide javna nabava. Nadam se da će ove godine sve biti završeno i da vremenske prilike neće poremetiti planove - rekao je Anto Šimić, direktor osječke Tržnice. M.Mihelić

Možda ste propustili...

U OSIJEKU O GOSPODARENJU OTPADOM

Unikom osniva Centar za obradu glomaznog otpada

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike