Autoglas
VOLVO NASTAVLJA ŠIRITI SVOJU PONUDU

Volvo V40 Cross Country s pogonom na sve kotače
Objavljeno 30. rujna, 2014.

Uspješni Drive-E pogonski sustav s 245 KS jakim T5 turbobenzinskim motorom koji je već dostupan s modelom V40, sada je dostupan i s inačicom V40 Cross Country, ali uz dodatak sposobnog pogona na sva četiri kotača. “Volvo nastavlja širiti svoju ponudu V40 Cross Country modela s novom pogonskom opcijom. Kombinacija Drive-E T5 benzinskog motora s pogonom na sve kotače ponudit će avanturistički usmjerenim kupcima snagu za istraživanja te im podariti svu kontrolu potrebnu za samouvjerenost u svim uvjetima vožnje”, ističe Peter Mertens, stariji dopredsjednik odjela za razvoj i istraživanje pri Volvo Cars.

S 245 KS i 350 Nm okretnog momenta, V40 Cross Country nudi svu snagu koju vozači očekuju od jednog Volva. Dodatak uglađenoj i ekološki orijentiranoj vožnji jest 8-stupanjski automatski mjenjač s klackalicama na kolu upravljača namijenjen za ručno mijenjanje brzina. Nova pogonska opcija bit će dostupna sredinom jeseni u Europi, a diljem svijeta u sljedećih nekoliko mjeseci.

Otkako su predstavljeni, inovativni Drive-E četverocilindarski Volvo motori, odlično su prihvaćeni diljem svijeta zbog svoje jedinstvene kombinacije snage i učinkovitosti s malim štetnim utjecajem na životni okoliš. U usporedbi s prethodnim T5 motorom u Volvu V40 Cross Country, novi motor smanjuje emisiju štetnih plinova na impresivnih 149 g/km, što je razina emisije koji konkurencija tipa Audi Q3 TFSI Quattro (179 g/km), BMW X1 xDrive20i (170 g/km) ili Mercedez-Benz B220 Sport 4MATIC DCT (156 g/km) ne može dostići.

Novost u motornoj ponudi samo je jedno u nizu poboljšanja serije V40 Cross Country. Od ostalih dodataka vrijedi izdvojiti 19-inčne Damara aluminijske naplatke koji donose ne samo dodatnu udobnost i off-road mogućnost, nego i manje buke, a tu je i nova karoserijska Power plava boja te unaprijeđeni Sensus Connect sustav zabave i informiranja s navigacijom koji kupcima nudi potpuno umrežen automobil.

Možda ste propustili...