Regija
ESSEKER GRUPA JOŠ NIJE KRENULA U DOVRŠETAK ZGRADE U ŽUPANJI

Hrkač: Trebamo pristupnu cestu
Grad: Dostavite dinamiku radova
Objavljeno 23. rujna, 2014.

ŽUPANJA – Na mjestu kostura stambeno-poslovne zgrade kod Šumarije u Županji, na proljeće bi trebao niknuti reprezentativni objekt. Nedovršenu građevinu na javnoj dražbi kupila je Esseker grupa iz Osijeka. Vlasnik i direktor Alexander Hrkač rekao nam je da će objekat zadržati svoju stambeno-poslovnu namjenu, s tim što će imati jednu etažu manje. Iako je još proljetos najavljivao početak radova uz pojašnjenje da je cilj objekt što prije stavi funkciju, stigla je i jesen, a gradilište još nije otvoreno.

– Mi smo gotovi s projektima, riješena je građevinska dozvola, imamo novi oblik zgrade kako će izgledati, sve je spremno. Već imamo i kupce u predbilježbi, neke poznate trgovačke marke, i sada samo čekamo da nam Grad Županja riješi pristupnu cestu. Jer da bi s njima mogli potpisati ugovore, moramo znati kada će projekt biti završen, a ovisimo o pristupnoj cesti - kaže Hrkač. Dodaje da je i osam stanova već u pretprodaji, ali se također s kupcima ne mogu potpisivati kupoprodajni ugovori jer nije definiran rok završetka. Napominje da su prema Gradu Županji podmirene sve obveze i od njega očekuje da izvrši svoju obvezu i napravi cestu.

- Nikako da se održi sastanak i da dobijemo konkretan datum, crno na bijelo, da se znamo ravnati. Treba nam pisani odgovor da možemo dati pisane potvrde našim kupcima i najmodavcima, koji žele znati kada će se moći useljavati u prostor, jer se u suprotnome plaćaju veliki penali - kaže Hrkač. Pojašnjava da će se, čim od Grada napismeno dobiju očitovanje do kada planiraju riješiti cestu, odmah krenuti sa zidanjem kako bi investicija bila dovršena do tog termina, „a tako moramo obećati i kupcima i najmodavcima jer ovo nije igra“.

- Mi smo brzi građevinari, samo nam treba konkretan datum do kada Grad može odraditi svoj dio. Ni ova građevinska sezona još nije izgubljena i dva-tri mjeseca još možemo kvalitetno raditi i u proljeće sve može biti gotovo - zaključuje Hrkač, koji apelira i vjeruje da će se s Gradom uspjeti što prije definirati rok izgradnje pristupne ceste.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Grada Županje Damir Parmać pojašnjava da će se pristupna cesta raditi kad investitor bude krenuo s radovima.

– Od nas nitko nije tražio nikakav ni sastanak ni datum, naprotiv, mi smo od investitora zatražili da nam dostavi dinamiku radova, odnosno kada namjeravaju krenuti raditi da bismo mogli u proračun uvrstiti i uređenje ceste i javnih površina. Odgovor nikada nismo dobili, ali i dalje čekamo da nam se jave i kažu što bi i kada radili kako bi se sve uklopilo. Grad očekuje da oni realiziraju taj projekat i da mi pored vode, kanalizacije i javne rasvjete napravimo i drugi projekt kako bi se uklopilo i jedno i drugo - kaže Parmać.

- Kada se bilo koja zgrada gradi, zadnje se asfaltira cestu i nogostupe, bez čega se ne može dobiti uporabna dozvola, tako je do sada uvijek funkcioniralo i nikada nije bilo nikakvih problema - zaključuje Parmać.M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike