Kultura
U HNK-U OSIJEK ZAVRŠEN RUJANSKI "KLIK"

Čabraja: Suvremeno kazalište treba izgledati kao ova subotička izvedba
Objavljeno 21. rujna, 2014.

OSIJEK – Gostovanjem Narodnog pozorišta iz Subotice s predstavom "Mister dolar", komedijom popularnog srpskog pisca Branislava Nušića, preksinoć je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku završena priredba Kazališni rujanski "klik", kojom je već tradicionalno otvorena nova, 108. kazališna sezona.

"Drago mi je što su se gledatelji odazvali u tolikom broju i na ovu predstavu jer su, prema mojem mišljenju, Subotičani pokazali kako treba izgledati pravo i suvremeno kazalište. Ono treba izgledati kao ova izvedba i predstava – kvalitetna, hrabra i kritična", ističe Miroslav Čabraja, v. d. intendanta HNK.

Inače, na "Kliku" su izvedena ukupno četiri programa: 15. i 17. rujna matični, "Operna noć", odnosno koncert opernih solista, zbora i orkestra Opere HNK te drama "Ana Karenjina", a osim "Mister dolara" gostovalo je, i to 18. rujna, Kazalište Virovitica s dramom "Mačka na vrućem limenom krovu" Tennesseeja Williamsa.

"Vrlo smo zadovoljni i programima i naslovima koje smo ponudili, najviše jer su posjetitelji svojim masovnim dolaskom i odličnim reakcijama potvrdili pravilnost izbora. Ponavljam, gostujuće predstave birali smo tako da naši gledatelji i abonenti mogu usporediti, tijekom sezone, estetike predstava u drugim kazalištima s estetikom našeg kazališta, tako da prvo pogledaju Nušića i Williamsa u izvedbi drugih kazališta pa tijekom sezone vide i drugačije čitanje tih istih autora. Naime, mi ćemo ove sezone, između ostaloga, premijerno postaviti i sljedeće naslove – Williamsovu 'Staklenu menažeriju' i Nušićevo 'Sumnjivo lice'", kaže Čabraja. T.Levak

Možda ste propustili...

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

NOĆ KNJIGE OTVORENA U NACIONALNOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI

Najmasovnija domaća manifestacija sa 1150 programa

MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE 2024. U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Prigodni program bogat raznim događajima za sve dobi i ukuse

Najčitanije iz rubrike