Osijek
TEMPERATURNE RAZLIKE STVARAJU ZDRAVSTVENE POTEŠKOĆE

Liječnici: Uzimajte lijekove i
smanjite unos soli u organizam!
Objavljeno 20. rujna, 2014.
Dr. Dragutin Kadoić kaže kako su prijelazna razdoblja obično teža za kronične bolesnike

Vrtoglavica, visok tlak, zujanje u ušima i opća slabost simptomi su karakteristični za ove dane, a dodamo li tomu činjenicu da sirene vozila Hitne pomoći čujemo češće no inače, znak je da temperaturne razlike pogađaju velik broj građana.

Da je to tako potvrdila nam je i dr. Klara Kereši-Benani, voditeljica osječke Službe Hitne medicinske pomoći, rekavši kako je dosta pacijenata kroničara, većinom plućnih bolesnika, koji noću reagiraju na znatno niže temperature nego u proteklom razdoblju.

- Ukupan broj intervencija jednak je onom ranijem, no struktura pacijenata promijenila se pa se tako sad manje ozljeđuju, ali dosta im smeta ovo vrijeme. Da bi se smanjila mogućnost zdravstvenih tegoba, treba voditi računa o redovitom uzimanju lijekova i uzimati dovoljno tekućine - savjetuje dr. Kereši-Benani, dodajući da se upravo na obvezu trošenja lijekova mnogi oglušuju zbog čega i dolazi do zdravstvenih poteškoća.

Četvero novoprimljenih u petak na Kliniku za neurologiju također može biti znak za uzbunu. Dr. Dragutin Kadoić kaže kako su prijelazna razdoblja obično teža za kronične bolesnike kojima promjene temperatura utječu na osnovne bolesti. Uputno je, kaže, smanjiti unos soli u organizam kako bi se izbjegle arterijske hipertenzije, odnosno cerebrovaskularne bolesti.M.Mihelić

“Oborilo” i Čuraja

Vrijeme je ovih dana negativno djelovalo i na zdravlje Stjepana Čuraja, direktora Sportskih objekata, koji je na društvenoj mreži prije nekoliko dana objavio kako je hospitaliziran zbog vrtoglavice i lošeg zdravstvenog stanja. Kako nam je telefonski rekao, nakon terapije osjeća se dobro i već se vratio na svoje radno mjesto.

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike