Regija
USPJEŠNI BELIŠĆANSKI RADIOAMATERI

Postali prvaci svijeta na
natjecanju u Španjolskoj
Objavljeno 20. rujna, 2014.

BELIŠĆE - Marljivi članovi Radiokluba Belišće osvojili su drugi put prestižno španjolsko priznanje. Naime, primili su prekrasnu plaketu za osvojeno 1. mjesto u svijetu na španjolskom natjecanju HIS MAJESTY KING OF SPAIN SSB 2013, čiji je pokrovitelj bio kralj Juan Carlos. Mjesec dana nakon toga sudjelovali su i ponovo pobijedili u istom natjecanju čiji je pokrovitelj za 2014. godinu bio mladi španjolski kralj Felipe.

- Vjerujemo da će i ova plaketa biti lijepa kao i ona od 'starog' kralja - rekao nam je Ivo Novak, jedan od sudionika natjecanja. Valja naglasiti da su najnovije nagrade samo nastavak odličnih rezultata koje bilježi ovaj klub u kojem najveći broj članova čine isključivo entuzijasti. Samo tijekom protekle 2013. godine članovi kluba sudjelovali su u 39 kratkovalnih natjecanja u kojima su ostvareni vrhunski rezultati, a i na najvećim svjetskim natjecanjima, koja se održavaju u organizaciji američkog časopisa CQ Magazine, ostvareni su sljedeći visoki plasmani: CQ WPX CW (USA) - 2. mjesto u svijetu, CQ WPX SSB (USA) - 3. mjesto u svijetu te CQ WW DX CONTEST CW - 1. mjesto u Hrvatskoj. I u trideset drugih međunarodnih natjecanja koja su održana u organizaciji nacionalnih radioamaterskih udruga diljem svijeta i 2013. godine, ostvareni su izuzetni rezultati, a svjetski prvaci belišćanski radioamateri bili su na čak 13 međunarodnih natjecanja. U 34 međunarodna i svjetska natjecanja u kojima su članovi radiokluba sudjelovali 2013. godine čak 33 puta bili su najbolje plasirana stanica iz Hrvatske u svojoj kategoriji. Operator (natjecatelj) u natjecanjima, u kojima je rađeno u kategoriji "jedan operator" i u kojima su ostvareni svjetski vrijedni plasmani za Radioklub Belišće, bio je Ivo Novak, a u hrvatskim KV natjecanjima ekipu kluba činili su Božidar Babić, Vladimir Novačić, Zdenko Grgurić, Siniša Vukobratović, Stjepan Grgurić i Ivo Novak.

Svi ovi vrhunski rezultati u natjecanjima ostvareni su ponovo uz trošak od nula kuna, a sve troškove vezane uz natjecanja, prijevoz, hranu, smještaj i ostalo snosili su sami članovi kluba.L.Aničić

Možda ste propustili...

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

Najčitanije iz rubrike