Regija
PAKRAC I LIPIK - INTENZIVNO SE GRADI VODOCRPILIŠTE GAJ

Bez nestašice vode za suša
Objavljeno 16. rujna, 2014.

LIPIK / PAKRAC – Jedna od najvećih ovogodišnjih investicija na pakračko-lipičkom području je vodocrpilište Gaj na kojemu se i ovih dana intenzivno radi. Vrijednost investicije, koja je dugo najavljivana, a Lipičani i Pakračani su ju željno iščekivali, jest 11,5 milijuna kuna, bez PDV-a.

- Vodocrpilište će nam osiguravati 17 litara vode u sekundi, što znači da će problem nestašice vode u sušnom razdoblju na ovom području biti riješen. Više nam se neće, kao prijašnjih godina tijekom ljeta, događati redukcije ili recimo da neka kućanstva imaju samo tehničku vodu za korištenje. Sada ćemo mirno moći čekati da se izgradi Šumetlica – kazao je direktor tvrtke Vode Lipik d.o.o. Marijan Pierobon.

Vodocrpilište se gradi na prostoru između Gaja i Brezina, a važno je istaknuti da čak 90 posto novca osiguravaju Hrvatske vode. Preostalih deset posto namaknut će se iz proračuna gradova Pakraca i Lipika. Inače, tehnički dio poslova na vodocrpilištu trebao bi biti završen za mjesec dana.

Što se tiče Šumetlice, minimalni radovi su počeli, čime je izbjegnuta opasnost da istekne važeća građevinska dozvola i cijeli se posao ponovno odgodi za nekoliko godina.

- Dodatno ohrabruje i to da je Vlada dala odobrenje za kreditno zaduženje Hrvatskim vodama za više projekata, među kojima je i Šumetlica. Zato vjerujemo da bi se s većim radovima moglo krenuti dogodine – dodao je Pierobon. (AGM Kruna)

Možda ste propustili...

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

Najčitanije iz rubrike