Autoglas
FORNIX OSIJEK I NISSAN HRVATSKA PREDSTAVILI NOVE AUTOMOBILE

Provozaš se u novom Renaultu i putuješ u Pariz
Objavljeno 16. rujna, 2014.

Prilagođavajući se novim tržišnim trendovima, tvrtka Renault Nissan Hrvatska, u suradnji s Fornixom Osijek, u subotu, 13. rujna, u osječkom Avenue Mallu svojim postojećim te potencijalnim kupcima predstavio je svoje modele na manifestaciji pod imenom “Renault Rendez-vous”.

Cijeli koncept izlaganja vozila osmišljen je u tri tematske cjeline koje simbolikom uređenja i izloženih modela predstavljaju tri poznata francuska grada. U cjelini nazvanoj “St. Tropez” bili su izloženi Renaultovi obiteljski automobili Megane i Fluence. U drugoj, nazvanoj “Le Mans” posjetitelji su uživali u čarima sportskih modela Megane RS i Clio RS. Treća je cjelina nazvana “Pariz”, a rezervirana je za novi Clio i Captur, modele koji simboliziraju prekretnicu Renaulta. Posjetitelji koji su sudjelovali u aktivnostima na izložbenom prostoru, darovani su brojnim promotivnim darovima.

Vozačima, a posebice vlasnicima starijih modela Renaulta, svakako je najzanimljivija bila probna vožnja jednog od ponuđenih modela. Kao vlasnik 24 godine starog, a i dalje funkcionalnog Renaulta 4 GTL, odlučio sam se za najmanji ponuđeni model - Renault Clio. Crveni automobil mamio je već na prvi pogled. Ugodnu dvadesetminutnu probnu vožnju nadgledala je mlada djelatnica osječkog Fornixa, a svih 90 “konja” iz malog turbobenzinskog motora od 0,9 litara (900 “kubika”!) nije bilo ni potrebno za zavidno ubrzanje koje nas je prilijepilo za crna anatomski oblikovana prednja sjedala. Crnom i crvenom kožom presvučeni volan, kao i unutrašnjost automobila, odavali su pažljiv odabir materijala. Sve je začinila kartica (nema ključeva) i dugme start-stop. Start sam pritisnuo sa zanimanjem, a stop sa žalom što taj prelijepi automobil ne ide na moje parkiralište!

Darko KOVAČEVIĆ
Probna vožnja odmah!

Osim razgledavanja izloženih vozila, posjetitelji su tri modela (Clio, Megane i Capture) mogli odmah isprobati, ili pak dogovoriti probnu vožnju za kasnije. Svi oni sudionici su nagradne igre u kojoj je glavna nagrada - vikend za dvoje u Parizu. Osim glazbe, posjetitelje je svojim ilustracijama zabavljao i karikaturist, djeca se mogu poigrati u dječjem kutku, a roditelji su se mogli okušati u “Megane RS Challengeu”.

Možda ste propustili...

POPULARAN GRADSKI AUTOMOBIL

Povoljnije do Toyote Axgo X

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce