Osijek
KUPCI ZADOVOLJNI PONUDOM, ALI NE I SVIM CIJENAMA

Kilogram limuna na tržnici dostigao cijenu kilograma mesa
Objavljeno 12. rujna, 2014.
Kilogram rajčice stoji 10 - 12 kuna, rog-paprike šest, komad celera sedam kuna

Bilo je zanimljivo gledati reakcije kupaca koji su ispred štandova s limunom kršili ruke i rogoborili kako ne mogu vjerovati da je cijena limuna dosegnula 28 kuna.

Svjesni su tog nezadovoljstva i prodavači pa tako jedan od njih kaže kako je visoka i nabavna cijena, no za očekivati je da će za koji mjesec biti nešto niža. Dok tako ne bude, kupci uzimaju limun ili dva umjesto uobičajenog kilograma. U kilogram ih ide oko osam komada, ovisno o veličini, no trgovac s kojim smo razgovarali kaže kako se u posljednje vrijeme malo tko odlučuje za tu količinu. Da je riječ o previsokoj cijeni za naše prilike potvrdila nam je i Osječanka Snježana Lustig.

- Cijena kilograma limuna izjednačila se s cijenom kolograma mesa, što je nevjerojatno! Znala sam ga koristiti ujutro s čašom vode, no sad ću o tome razmisliti - kaže Lustig, dodajući da ni cijena rajčice u posljednje vrijeme nije baš povoljna, kao ni cijena celera od sedam kuna za komad.

I doista, obilazeći štandove uvjerili smo se da se prodavači čvrsto drže svojih istaknutih cijena. Za kilogram rajčice kupci će izdvojiti od deset do 12 kuna, dok je cijena paprike i do tri puta niža. Jedna od zanimljivijih ponuda su gljive, pa tako vrganji stoje 20, a za trubače treba izdvojiti deset kuna. Proteklih je dana popularna i ljuta paprika čija je cijena po kilogramu deset kuna, a šest kuna stoji kilogram rog-paprike, idealne za pripremu ajvara.

Marija MIHELIĆ
NA ZELENOM ČETVRTKU - BIJELI LUK

Jedan od prirodnih antibiotika – češnjak – predstavljen je jučer u sklopu Zelenog četvrtka. Jedan od tri autohtone sorte u Hrvatskoj proizvodi OPG obitelji Nađ iz Zmajevca koja je prije dvije godine probno posadila češnjak koji danas uspješno plasira na tržište.

- Ekouzgoj daje češnjaku dodatnu vrijednost i kvalitetu jer u njemu nema kemikalija. Odličan je i kao prirodni antibiotik pa onaj tko ga konzumira ne mora zbog prehlade ići liječniku. Dovoljno je uzeti češnjak i zaliti ga čajem, a osim toga, ovaj naš češnjak odličan je kod virusnih dizenterija, ali i kod čišćenja organizma od toksina - pojasnio je Ivor Nađ koji je jučer kupcima ponudio češnjak namazan na kruh kako bi se uvjerili u kvalitetu proizvoda.

Možda ste propustili...

SPOJ GINEKOLOGIJE I NEINVAZIVNE ESTETSKE MEDICINE

Poliklinika Sara sada i u Osijeku

ARRIVA OBEŠTETILA UČENIKE

Zbog 6 sati čekanja odšteta od 50 eura

VELIK JE IZBOR RAJČICE, PAPRIKE, TIKVICA...

Na glavnoj tržnici vlada prava pomama za sadnicama povrća

Najčitanije iz rubrike