Dome slatki dome
VIJESTI

Tehnologija i dizajn
Objavljeno 11. rujna, 2014.

Gorenje VS 110W

Aparat za zavarivanje i vakuumiranje

Neke bismo stvari možda htjeli pohraniti za sva vremena ili možda ponovno u njima uživati tek za godinu-dvije. No, u punom okusu i aromi hrane želimo uživati baš svaki dan. Zato u ovo doba godine kad je sezona voća i povrća, zbog čega nam je ono najdostupnije na tržnici i ujedno ima najbolji okus i najviše vitamina i minerala, nastojimo ovo prehrambeno bogatstvo očuvati za zimske dane. Od sada to možemo učiniti s Gorenje aparatom za zavarivanje i vakuumiranje, koji osigurava pravilnu pripremu za dulje čuvanje u hladnjaku i zamrzivaču - svih vrsta namirnica (voća, povrća, mesa, peradi, ribe, morskih plodova, oraha, žita itd.). Zahvaljujući funkciji vakuumiranja, tijekom koje se odstrani 90 % zraka iz vrećice s hranom, za ovaj aparat se s pravom govori da daje novu dimenziju očuvanju namirnica. Zrak je, naime, glavni krivac kvarenja hrane (namirnice se kvare zbog kemijskih reakcija koje su ovisne o dodiru sa zrakom, vlagom, temperaturom te djelovanjem mikroorganizama, enzima, insekata). Upravo takve reakcije onemogućava Gorenje aparat za zavarivanje i vakuumiranje. Ovaj je aparat ujedno idealan za sve zaposlene koji u radnom tjednu nemaju puno vremena pa žele unaprijed vakuumski pospremiti cijele obroke, a on je i izvrsna pomoć onima koji su na posebnom režimu prehrane bilo zbog tjelesne težine ili zdravlja, jer tako mogu zapakirati točno određenu količinu ili vrstu hrane.(J.Kn.)

HomeMade

Kuharski pomoćnici

Sajam IFA najvažniji je sajam za kućanske aparate i potrošačku elektroniku, na kojem su izlagači tijekom prošlogodišnjeg sajma sklopili poslove u rekordnom iznosu od gotovo četiri milijarde eura. U središtu pozornosti na ovogodišnjem izložbenom prostoru Gorenja je nova generacija aparata za kuhanje, koja povezuje potrebe suvremenog korisnika s naprednim rješenjima inženjera, znanstvenika i dizajnera. Novu generaciju pećnica, ploča za kuhanje, kuhinjskih napa i mikrovalnih pećnica, proizvedenih u Europi i temeljenih na naprednoj tehnologiji kuhanja, odlikuje privlačan i skladan dizajn.(J.Kn.)

IQcook

Pametna ploča

Inovativna pametna indukcijska ploča IQcook pomoću komunikacije između inteligentnih senzora u ploči i na poklopcu posude prilagođava djelovanje ploče. Ploča za kuhanje automatski prilagođava temperaturu u posudi i trajanje kuhanja, te tako omogućava kuhanje bez posebnog nadzora korisnika. Hrana neće zagorjeti niti se prekuhati, a zbog načina kuhanja i pečenja zadržat će gotovo sve vitamine i minerale. Poseban dio ove godine bit će posvećen aparatima u boji, koji su sve popularniji među korisnicima, a među njima su i aparati iz nove generacije perilica i sušilica rublja SensoCare, te hladnjaci IonGeneration. Novost kod rashladno-zamrzivačkih aparata je hladnjak kod kojeg se zamrzivački prostor može pretvoriti u hladnjak. (J.Kn.)

LENOVO

VIBE linija

Lenovo je na sajmu 2014 IFA Consumer Electronics Unlimited u Berlinu predstavio najnovije dodatke VIBE liniji vrhunskih pametnih telefona: novi VIBE X2 i VIBE Z2. Tanki i lagani Vibe X2 s jedinstvenim troslojnim dizajnom, unaprijeđenom izvedbom s najnovijim MediaTek MT6595 4G LTE True8Core procesorom i inovativnim click-on dodatcima ostavlja snažan dojam, podiže kriterije elegantnog dizajna s naprednom izvedbom i kvalitetnim fotografijama.(J.Kn.)

INTEL

14-nanometarski procesor

Novi procesor Intel Core M (stari naziv "Broadwell Y") prvi je komercijalno dostupni 14-nanometarski procesor na svijetu. Smišljeno je projektiran tako da ponudi optimalan spoj mobilnosti i performansi – nevjerojatne performanse za najtanje uređaje "2 u 1" bez ventilatora u odnosu na druge procesore. Korisnici koji imaju starija računala primijetit će znatnija poboljšanja performansi. (J.Kn.)

Možda ste propustili...

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

SADNJABOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

INSPIRACIJA PRIRODOM

Boje i uzorci uz motive cvijeća

Najčitanije iz rubrike