Regija

8. Star Trek i NLO konvencija u Donjem Miholjcu
Objavljeno 2. rujna, 2014.

DONJI MIHOLJAC - “Kada smo prije osam godina pokretali našu konvenciju, osnovna je ideja bila okupiti ljude širokih pogleda, i to ponajprije ljubitelje Star Trek serijala, NLO tematike i ostalih rubnih područja. Iako je iz godine u godinu novca sve manje, pokušavamo naš Domikon održati živim, što nam za sada uspijeva”, rekao je Željko Culek, jedan od glavnih organizatora 8. hrvatske Star Trek i NLO konvencije u Donjem Miholjcu.

On je također naglasio kako serijal Star Trek svojim događajima i sadržajem jako podsjeća i na neki način zrcali aktualna kretanja na našem planetu, pogotovo što se tiče hladnoratovskog stanja, koje praktički traje neprekidno od 1945., ali i najnovija politička pa i vojne sukobe koji prijete svjetskom kataklizmom. O tome je predavanje “Federacijsko-klingonski hladni rat (2218. - 2293.): komparativna analiza” održao i najveći hrvatski treker Goran Korov, dodavši kako se, k tomu, naš planet klimatskim, tektonskim, fizikalnim i drugim događajima prilagođava nekim novim svemirskim strujama.

Na konvenciji su izvedene projekcije nekoliko Star Trek filmova uz zanimljiv kviz pod nazivom Star Trek potjera.

Gosti su također mogli uživati u već tradionalnim jelima i pićima - klingonskom grahu, krvavom vinu i plavom romulanskom pivu, te posebno pripremljenoj torti u obliku letećeg tanjura. (I.K.)

Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

U UTORAK, 23. TRAVNJA

Babina Greda slavi Dan općine

Najčitanije iz rubrike