Osijek
GDJE ZA MANJE OD 50 FUNTI?

The Sunday Times predlaže Britancima posjet Osijeku na “jesenski urbani izlet”
Objavljeno 1. rujna, 2014.
Osijek se u toj preporuci našao u društvu Pariza, Dublina, Stockholma, Ženeve, Milana, Santandera i Torina

Trud i napori nadležnih ustanova i tvrtki, u prvom redu Zračne luke Osijek, u privlačenju turista i promocije najvećeg slavonskog grada sve više se isplaćuju, što dokazuje i najnoviji primjer, koji je ovih dana osvanuo u uglednim britanskim novinama The Sunday Times.

Naime, u njihovu izdanju od 24. kolovoza na 12. i 13. stranici posebnog priloga, posvećenog putovanjima, čitatelje se poziva da, između ostaloga, posjete i Osijek. “Niste čuli za Osijek? E, onda stanite na kraj reda. Taj istočnohrvatski grad ima najbolje očuvanu baroknu, a osobito secesijsku (art nouveau) arhitekturu u zemlji. Muzej likovne umjetnosti prepun je portreta aristokrata iz 19. stoljeća, a tu je i neogotička crkva s 295 stopa visokim tornjem. Nakon svega toga trebat će vam pivo. Dobro će vam doći Osječko pivo na osunčanoj obali rijeke Drave”, riječi su kojima počinje tekst u tim novinama.

Riječ je o tekstu naslovljenom “Autumn city breaks you can fly to for under Ł50” (“Jesenski urbani izleti ili jesenski izleti u gradove u koje možete letjeti za manje od 50 funti”, nap. a.), a Osijek se u toj preporuci našao u uglednom društvu Pariza, Dublina, Stockholma, Ženeve, Milana te španjolskog Santandera i talijanskog Torina.

The Sunday Times svojim čitateljima preporučuje u Osijeku obilan objed jela s roštilja uz živu romsku glazbu (gypsy band in the corner) u rustikalnom restoranu u starom dijelu grada, a predlaže i kvalitetan smještaj u nekim osječkim hotelima. Uz sve navedene i opisane destinacije, britanske novine nude i pripadajuću internetsku stranicu kako bi se čitatelji i potencijalni posjetitelji Osijeka sami mogli uvjeriti u navedeno. I, naravno, The Sunday Times čitateljima savjetuje putovanje do Osijeka izravnom Ryanairovom zrakoplovnom linijom s londonskog Stansteda, kao i linijama Croatia Airlinesa.

Tomislav LEVAK

DOMAGOJ MARINIĆ

direktor Zračne luke Osijek

“Ovakva turistička medijska promocija još je jedan dokaz značenja poslovne suradnje Zračne luke Osijek s Ryanairom i uspostavljene linije između Osijeka i Londona. Zahvaljujući aktivnosti i razumijevanju vlasnika Zračne luke Osijek – Republike Hrvatske, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije – te Hrvatske turističke zajednice, sljedećih tjedana slijedi nova serija pregovora Zračne luke Osijeka s Ryanairom, ali i drugim zrakoplovnim kompanijama kako bismo sljedeće ljetne sezone Osijek i istočnu Hrvatsku povezali s još nekoliko zanimljivih europskih destinacija”, komentira i najavljuje Domagoj Marinić, direktor Zračne luke Osijek.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike