Osijek
NA LEDENI IZAZOV ODGOVORILI OSJEČKI POLITIČARI I KULTURNJACI

Ledenom vodom polili se i Ham, Ćurković, Čabraja...
Objavljeno 31. kolovoza, 2014.

Dogradonačelnik Vladimir Ham, na poziv prijatelja, legendarnog radijskog voditelja Dražena Dragušice, uključio se u kampanju pomoviranja nužnosti pomoći oboljelima od ALS-a - amiotrofične lateralne skleroze, kojima je liječnička pomoć kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj nedovoljno dostupna.

Ham se, po uzoru na brojne slavne osobe, pred kamerom polio lednom vodom i potom da učine isto nominirao tri osobe: pročelnika gradskog Odsjeka za društvene djelatnosti Dražena Alerića, direktora Športskih objekata i stranačkog kolegu Stjepana Čuraja i v.d. intendanta HNK Osijek Miroslava Čabraju. Također, ovaj je plemeniti čin dogradonačelnik, kako nam je rekao, popratio i privatnom donacijom udruzi za podršku oboljelima ALS-a i njihovim obiteljima “Neuron”.

“Želio sam na ovaj način sudjelovaliti u ALS kampanji i drago mi je da sam uspio motivirati svoje kolege i prijatelje da slijede moj primjer”, rekao je Ham.

Kako smo jučer imali prilike vidjeti na Facebooku, na Hamov je izazov promptno odgovorio Miroslav Čabraja, koji je potom nominirao, između ostalih, nominirao svoje prijatelje, glumce Aleksandra Bogdanovića i Vladimira Tintora. Areta Ćurković, glumica Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića i ovogodišnja dobitnica Zlatne arene za glavnu žensku ulogu, također se polila ledenom vodom i dala donaciju, a nju je za taj izazov nominirala Tatjana Grganović, voditeljica propagande donjogradskog teatra...

“Ljudi koji su ovo osmislili imaju samo dobre i humane namjere, a na nama i svakom pojedincu je zadatak uplatiti donaciju i biti dostojanstven pa i u zalijevanju hladnom vodom. Uostalom, što je jedna kanta hladne vode spram boli i muke koju prolaze oni koje je zadesila ta strasna bolest. Dakle, ja zovem na izazov svog sina Luku Ćurkovića koji to silno želi jer je dijete, ali mu je objašnjeno sve o tome, pa iz naše kuće idu tri donacije, jedna na privatni račun bolesnika, jedna moja od ovog izazova i kad Luka obavi svoj izazov upatit će donaciju od svog ušteđenog džeparca”, napisla je na na svojem profilu Areta Ćurković koja je još nominirala prijatelje Danijela Božurića i Josipa Buljevića.

Amiotrofična lateralna skleroza, ili Lou Gehrigova bolest, pripada grupi neuroloških bolesti, a zahvaća gornje i donje motorne neurone. ALS se manifestira smetnjama govora, gutanja, slabošću mišića, gubitkom mišićne i tjelesne mase te općom slabošću. Bolest ima fatalan ishod.

Ivana SOLAR/Ivana RAB GULJAŠ
Možda ste propustili...

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike